donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
5
(1)

Oranje Leeuwinnen gelijk tegen Zweden

lees ook ...

WK2022 Update: We weten hoe Mbappe te stoppen zegt coach Eng...

Engeland speelt zaterdagmiddag in de kwartfinale van WK2022 in Qatar tegen Frankrijk en de coach van Engeland Gareth Southgate heeft aangegeven dat er al een plan klaar ligt hoe Kylan Mbappe het score...

Het Nederlandse vrouwenelftal heeft zaterdagavond een start gemaakt met een gelijkspel tegen Zweden. Het Europees Kampioenschap in Engeland levert de eerste wedstrijd voor de Oranje vrouwen in ieder geval een punt op. 

Eerste helft was moeizaam en verliep niet makkelijk, toch hebben de Oranje Leeuwinnen zich goed staande weten te houden. De eerste twintig minuten zag het Nederlands elftal hun goalie én aanvoerster Sari van Veenendaal het veld verlaten met een spierblessure. Dit was een domper voor Oranje zijde.

Niet lang daarna was het in de 35e minuut Zweden die als eerst tot score kwam, 0-1. Oranje speelster Anniek Nouwen kreeg eerst een panna aan de rechterkant en Jonna Andersson die vanuit een lage voorzet zo de 1-0  kon binnen schieten.

In de 38e minuut had Nederland weer pech, Anniek Nouwen moest het veld verlaten wegens een blessure aan de enkel. Russtand bleef 0-1 voor Zweden.

Vlotte aanval

Direct begin tweede helft wist Nederland een vlotte aanval op te zetten, met een mooie actie op het middenveld van Jackie Groenen, deze speelde Vivianne Miedema aan, die op haar beurt ook een mooie schijnbeweging maakte en de tegenstander van zich wist af te schudden. De bal kwam voor de voeten valt van Jill Roord. Die haalt uit en schuift de bal in het doel voor de 1-1.

Nederland nummer 4 van de wereldranglijst, heeft de nummer 2 van diezelfde lijst Zweden Zweden mooi op een gelijkspel weten te houden. Een goede start voor de Oranje Leeuwinnen gezien het verloop van de wedstrijd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOranje Leeuwinnen gelijk tegen Zweden