maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
5
(1)

Oranje Leeuwinnen gelijk tegen Brazilie, Beerensteyn scoort schitterend

lees ook ...

Oranjevrouwen plaatsen zich voor Nation League Final Four

Het is de Oranjevrouwen na een krankzinnige voetbalavond gelukt zich te plaatsen voor de Nation League Final Four en wel ten koste van Engeland met een voordeel in doelpunten na de 4-0 overwinning op ...

De Nederlandse voetbalsters zijn het Tournoi de France begonnen met een discutabel gelijkspel tegen Brazilië. Nederland neemt deel aan een sterk bezet vierlanden toernooi, waar het de openingswedstrijd heeft gespeeld en deze eindigde in een 1-1. 

De Oranje Leeuwinnen hebben in de laatste minuten de 1-0 voorsprong uit handen gegeven, door dat het een penalty tegen kreeg.  Voetbalster Merel van Dongen heeft  hands gemaakt, hoewel de meningen hierover verdeeld zijn. De Oranje Leeuwin hield haar armen langs haar lichaam op het moment dat de bal haar kant op kwam. De scheidsrechter bleef standvastig en de penalty werd door de Braziliaanse legend Marta optimaal benut,   1-1.

De wedstrijd was leuk om te zien, beide landen waren aan elkaar gewaagd. Brazilië creëerde kansen maar dit resulteerde niet tot een score. Het was Nederland die met een fantastisch doelpunt, een volley over de Braziliaanse keepster heen, van Lyneth Beerensteyn de 1-0 scoorde. Een doelpunt om in te lijsten. Dit was tevens een mooi cadeautje voor haar 75e interland die Beerensteyn op haar naam kan toeschrijven.

Brugts debuteert

Oranje wist zich goed staande te houden tegen Brazilië, ondanks het gelijkspel mocht in de eindfase van de wedstrijd Esmee Brugts (PSV) en Roméé Leuchter (Ajax) hun debuut maken. Beide speelsters waren hier heel blij mee. Het had er ook alle schijn van dat de Oranje Leeuwinnen de overwinning over de streep zou trekken. Nederland heeft nooit weten te winnen van Braziliaanse vrouwen, helaas was dit gisteren ook niet het geval. In de laatste minuten kreeg Nederland een penalty tegen en resulteerde de eindstand 1-1-.

Het prestigieuze oefentoernooi in Frankrijk, waar verder Finland en gastland Frankrijk aan deelnemen, wordt door bondscoach Mark Parsons vooral gebruikt als voorbereiding op het EK van komende zomer in Engeland.

Oranje zal aanstaande zaterdag weer een actie komen, dit keer tegen Finland. Dinsdag is het laatste duel met gastland Frankrijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOranje Leeuwinnen gelijk tegen Brazilie, Beerensteyn scoort schitterend