Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Oranje laat beter spel zien

Geplaatst

op

Img Fbdb068687e1 1

Woensdagavond heeft het Nederlands elftal gespeeld gelijk gespeeld tegen Italie, 1-1. Het was een wedstrijd in het kader van de Nations League. Nederland is nu tweede in de poule en heeft 1 punt minder in de poule dan Italië  Door het gelijke spel staat Italië al met 1 been in de halve finales van de Nations League. Desniettemin heeft Oranje beter gespeeld tegen Italië dan de thuis wedstrijd in de Amsterdam Arena.

Aanvoerder Virgil van Dijk was na afloop van de wedstrijd tevreden over de speelwijze van het Nederlands elftal. “We hebben vlagen goed gespeeld, we hadden er meer uit kunnen halen. Tweede helft was van onze zijde beter dan de eerste helft. We hebben  kansen gecreëerd tegen een fantastisch team.”

“We hebben goed kunnen trainen op de tactische keuze om in de 5-3-2 formatie te spelen”. Dit was door de coach Frank de Boer een gewijzigde formatie wat uiteindelijk goed is uitgepakt.

“We wisten dat we het anders en beter moesten doen tegen Italië. We wilden goed resultaat halen en dit gelijkspel vind ik een goede prestatie. Hier kunnen wij verder mee in de komende periode”, aldus Van Dijk.

Nederlands elftal speelt eerst volgende wedstrijd op 11 november tegen Spanje, in de Johan Cruijff Arena.

Culturu.com

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Sport

Nederland wil WK voetbal vrouwen in 2027

Geplaatst

op

Img 4674ce704ef5 1

De KNVB heeft de ambitie om het WK vrouwenvoetbal te organiseren samen met België en Duitsland. De voetbalbonden zijn met elkaar in gesprek  en hebben inmiddels duidelijk hun interesse kenbaar gemaakt aan de FIFA. 

Duitsland en Nederland staan er goed op. Duitsland heeft een zeer goede reputatie en behoort al jaren tot de top landen. De nationale vrouwenploeg wist twee keer wereldkampioen te worden en werd al acht keer Europees kampioen.  Nederland werd in 2017 in eigen land Europees kampioen en wist vorig jaar de WK-finale te halen.

België heeft zich één keer geplaatst voor deelname aan een eindtoernooi. Op het EK in Nederland kwam België niet verder in de groepsfase ondanks een verrassende overwinning op Noorwegen.

“Het vrouwenvoetbal in onze landen bevindt zich weliswaar in andere fases van ontwikkeling, maar we delen de aspiratie om met de organisatie van dit WK de sport nationaal én mondiaal een impuls te geven. We geloven erin dat we door dit staaltje teamwork echt het verschil kunnen maken en de kans om dit toernooi te mogen organiseren vergroten”, , aldus de KNVB.

De Nederlandse en Duitse voetbalbond hebben ervaring met het organiseren van eindtoernooien voor de vrouwen. Duitsland organiseerde in 1989 en 2001 het EK en was in 2011 gastland van het WK voetbal. Nederland organiseerde het EK in 2017.

Het is voor alsnog niet bekend wanneer de FIFA de organisatie van het WK in 2027 wil toewijzen. Eerstvolgende WK zal  in 2023 gehouden worden in Australië en Nieuw-Zeeland.

 

 

Culturu.com

Lees verder

Sport

Captain Virgil van Dijk lange tijd uitgeschakeld

Geplaatst

op

Img 5d974607de49 1

Hetgeen waarvoor gevreesd werd is werkelijkheid. Oranje aanvoerder Virgil van Dijk zal een knie operatie moeten ondergaan. van Dijk raakte afgelopen weekend geblesseerd in de competitiewedstrijd die hij speelde voor Liverpool. Na een onbezonnen actie van de Everton goalkeeper op zijn fysieke gesteldheid, heeft van Dijk de wedstrijd niet kunnen uit spelen.

Het is nog onduidelijk hoelang het herstel van de Oranje-aanvoerder zal duren. Het kan zijn dat de voetballer het  EK zal missen. Van Dijk zelf reageert positief en nuchter omtrent zijn blessure.

“Ik ben nu volledig gefocust op mijn herstel en zal er alles aan doen zo snel mogelijk terug te keren.  Ondanks de duidelijke teleurstelling geloof ik ook stellig dat elke tegenslag ook een uitdaging met zich meebrengt en met Gods hulp zal ik beter terugkeren, fitter en sterker dan voorheen. Ik geloof dat, zowel in het voetbal als in het leven, alles met een reden gebeurt en dat het belangrijk is het hoofd omhoog te houden in goede en slechte tijden”, aldus Virgil van Dijk.

 

 

 

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen