woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Oranje kwalificeert zich met magere winst voor het EK

lees ook ...

NBA: Pelicans en Pacers in halve finale In-Season Tournament...

New Orleans Pelicans en Indiana Pacers hebben zich maandagavond als eersten geplaatst voor  de halve finale van de NBA  In-season tournament. De Pelicans waren in de kwartfinale van de Western Conf...

In de Johann Cruijff Arena werd de EK kwalificatie wedstrijd Nederland vs Ierland gespeeld. De Oranje Leeuwen kunnen bij winst zich direct plaatsen voor de Europese Kampioenschappen 2024 in Duitsland. Denzel Dumfries speelt tegen Ierland zijn vijftigste optreden in het Nederlands elftal.

Nederland begon goed aan de wedstrijd, het wist Ierland direct onder druk te zetten en creeerde mogelijkheden. Al vroeg in de wedstrijd viel het doelpunt aan Nederlandse zijde 1-0 doelpuntenmaker Wout Weghorst in de 12e min.

Ondanks Nederland betere van het spel had, kwam het niet door de compacte verdediging van de Ieren. De Ieren deden ook schot pogingen op het doel van de Nederlanders maar echt gevaarlijk werd het niet.

De tweede helft was iet veel beter aan Oranje zijde, er werden kansen gecreerd maar de effectieve afronding van een mooie aanval bleef uit. De Nederlanders kwamen niet verder dan de 1-0. De Ieren hadden ook niet het vernuft om de weinige kansen die zij kregen te verzilveren. In de tweede helft werd er ook niet meer gescoord. Nederland kwalificeert zich voor het EK in 2024 gehouden in Duitsland.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOranje kwalificeert zich met magere winst voor het EK