donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Opnieuw discussie in Suriname Veld of zaalvoetbal

lees ook ...

NBA ALL-STAR Weekend start vrijdag

Ook deze vrijdag staat het NBA All-Star weekend op schema met wat oude en nieuwe festiviteiten. Het jaarlijks terugkerend NBA All Star Weekend start dit weekend. Dit jaar wordt het gehouden in Indi...

In de Surinaamse voetballerij is de discussie weer gestart met de hamvraag waarvoor kies je Veld of zaalvoetbal na het selecteren van zes spelers van Nationaal en Caraibisch kampioen Robinhood voor de nationale zaalvoetbalselectie.

Veld of zaalvoetbal? Eeen discussie die al jaren gaande is in de Surinaamse voetballerij. Clubs die wel meewerken dat hun spelers aan beide mogen meedoen, maar ook clubs die hun spelers duidelijk maken als je voor zaalvoetbal kiest dan moet je maar daar blijven. Wie kent nog de jaren 90 toen de bekende kaalhoofde centrale- verdediger van Leo – Victor die kort voor het einde van de wedstrijd Leo- Victor – Transvaal in het Andre Kamperveenstadion het stadion onder het mom van een blessure maar later schitterende in de Amos Sporthal voorzijn zaalvoetbal team. Later volgden zijn broer hem, Kenneth Borgia.Wie kent nog de glorie dagen van ZV Mengao, Styx, Lions en anderen. Later volgden nog Sastromedjo, Clifton Sandvliet. Wie kent nog dev dagen dat praktisch het heel kampioensteam van Inter- Moengo Tapoe te vinden was in de hal.

Waarom kozen of kiezen spelers eerder voor zaalvoetbal dan veldvoetbal of voor beiden?. In de hal kun je meer geld verdienen. Spelers die in Euro’s, dollars werden betaald of grote bedragen kregenv in SRD, terwijl je als veldvoetballer het maar moest blijven doen  met een kleine 350 0f 500 srd.

Nu is de discussie weer open gebroken. Waarvoor kies je Veld of Zaalvoetbal. Wat moeten of mogen de 6 spelers van Robinhood wel en niet doen.

WORDT VERVOLGD.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOpnieuw discussie in Suriname Veld of zaalvoetbal