maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Openbaar Ministerie in Spanje eist 9 jaar cel straf voor Alves

lees ook ...

U-20 NATIO Suriname start met overwinning in Groep B

De Nationale U-20 selectie van Suriname heeft een goede start gemaakt in de U-20 Concacaf kwalificatie ronde door met 3-2 te winnen van Antiqua/Bermuda. De U-20 selectie was vooral in de 1ste helft...

De 39-jarige oud voetballer van Barcelona en de Nationale selectie van Brazilie Daniel Alves hoorde donderdag een eis van negen jaar straf en een schade vergoeding van 150.000 euro tegen zich na het verkrachten van een jongedame in december 2022.

Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft donderdag een gevangenisstraf van 9 jaar en een schadevergoeding van 150.000 euro geeist tegen de oud- voetballer Danie Alves. Alves is sinds januari dit jaar opgesloten in de gevangenis in Spanje. Op 31 december 2022 vergreep Alves zich aan een jongedame in een nachtclub in Spanje. Eerder verklaarde Alves zich niet schuldig te hebben gemaakt aan verkrachting van de jongedame, hij kwam later terug op zijn verklaring en gaf uiteindelijk toe dat hij zich wel schuldig had gemaakt aan verkrachting.

Tijdens de bewuste oud-jaarsavond was Alves met een paar vrienden in een nachtclub en dronken wat aan een bar, toen zijn ogen contact maakten met een jongedame. Alves kon de verleiding niet weerstaan en volgde de jongedame richting het toilet en heeft de jongedame daar verkracht. Inmiddels heeft zijn vrouw echtscheiding aangevraagd.

Alves kwam 126 keer uit voor de Nationale selectie van Brazilie en ondanks zijn leeftijd 39 jaar kwam hij in actie voor Brazilie tijdens het WK2022 in Qatar. Alves is een aantal keren kampioen van La Liga geworden met Barcelona daarnaast ook nog winnaar van de Championsleague, Copa del Rey en de Spaanse Supercup. Daarna kwam hij uit voor Sevilla, Juventus en PSG. In zijn laatste jaren speelde hij nog in de Mexicaanse competitie. Bij de Mexicaanse club UNAM Pumas stond hij voor zijn gepleegde daad nog onder contract bij de club. Alves en zijn advocaat zullen waarschijnlijk niet in hoger beroep gaan tegen de eis van 9 jaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOpenbaar Ministerie in Spanje eist 9 jaar cel straf voor Alves