maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
4
(1)

Ook Anguilla moet hoofd buigen voor NATIO Suriname

lees ook ...

EK2024/ Kylian Mbappe met witte pleister bij training Frankr...

De spits van de Nationale selectie van Frankrijk Kylian Mbappe die in de eerste wedstrijd van Frankrijk zijn neus brak verscheen woensdag op d training met een paar pleisters op zijn neus. De n...

Natio Suriname heeft haar tweede WK2026 kwalificatie wedstrijd overtuigend kunnen winnen en wel met 4-0 van Anguilla.

Met wat wissels heeft NATIO Suriname het zaterdag niet moeilijk gehad in de 2de WK 2026 kwalificatie wedstrijd en wel tegen Anguilla op Anguilla. Na een ruststand van 1-0, een doelpunt gescoord door Tyronne Conrad, die van coach Menzo in de basis mocht starten.Ook in de 2de helft deelde Natio Suriname de lakens uit, alleen bleven  de doelpunten lang op zich wachten. Suriname was 75% in balbezit. Doelman Vaessen kon rustig op internet gaan en Algemeen Dagblad en Telegraaf zitten lezen in het doel, zo weinig waren de actie momenten van Anguilla.

In de 2de helft was  het Shaquille Pinas die uiteindelijk voor het 2de doelpunt zorgde op een veld waar de gemiddelde koe moeite zal hebben goed te kunnen grazen. Meest  besproken man van het veld was ongetwijfeld de man met het langste haar ooit in de geschiedenis van het interlandvoetbal.De middenvelder van Anguilla moest een haarband om zijn buik dragen om zijn dreads op de goede plaats te houden.Ook arbiter Hakeem Harvey floot niet zijn beste wedstrijd en miste al in de 1ste 2 overduidelijke rode kaarten. De eerste was toen Scipio in het strafschop gebied Conrad hardhandig aanpakte en daarna de 40-jarige keeper Jelanie Lawrence de bal verkeerd uitspeelde  en overduidelijk hands maakte buiten de zestien.

Tyronne Conrad scoorde zijn 2de doelpunt van de middag en bracht de stand op 3-0 voor Natio Suriname in zijn 1ste interland wedstrijd.Voor Steve Austin van Anguilla werd het een wedstrijd om snel te vergeten, door zijn owngoal kwam Natio Suriname op 4-0. Natio Suriname heeft nu 6 punten uit 2 wedstrijden met 8 doelpunten voor en 1 tegen. Daar El Salvador en Puerto Rico gelijkspeelden staat Natio Suriname op de 1ste plaats, een goede start om zich te plaatsen voor de 3de ronde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOok Anguilla moet hoofd buigen voor NATIO Suriname