zaterdag 20 april 2024
31 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Onderzoekscommissie UEFA ziet mogelijkheden tot omkoping in Negreira case

lees ook ...

B-elftal Barcelona pakt de punten bij Cadiz in de LA Liga

Het B-elftal van Barcelona heeft zaterdagmiddag een krappe 1-0 zege geboekt op Cadiz in de LA Liga. Coach Xavi Hernandez van Barcelona had voor 8 spelers ruimte vrij gemaakt om in de basis te s...

Een onderzoekscommissie van de UEFA  heeft  indicaties gevonden die Leiden tot het proberen van beinvloeden van uitslagen van wedstrijden in de Negreira Case  waarbij Barcelona een bedrag van 7 miljoen Euro gaf aan de Vice President van de Arbiters commissie Jose Maria Enriquez Negreira tussen 2001 en 2018.

Barcelona heef eerder aangegeven dat het bedrag van 7 miljoen Euro bestemd was voor scouting Reports en niet voor het beinvloeden van de resultaten van wedstrijden in de La Liga.

The Anti Corruption Department in Spanje is ook bezig de zaak te onderzoeken, maar de UEFA pleegt ook haar eigen onderzoek. De 2 advocaten van de UEFA  Mirjam Koller en Jean- Samuel Leuba hebben indicaties gevonden dat Barcelona   wel bezig zou zijn om de uitslagen van de wedstrijden in hun voordeel te willen beinvloeden.

De twee advocaten zullen hun bevindingen uitbrengen aan de UEFA  Ethics commissie, die dan verder  zal bepalen als de handelingen van Barcelona strafbaar zijn en welke straf hieraan verbonden is. Barcelona  zou kunnen worden uitgesloten van alle Europese competities vallende onder de UEFA het komend seizoen en dat zou ook betekenen dat Barcelona geen nieuwe spelers zou kunnen aantrekken. Juan Laporta de Club President van Barcelona  blijft erbij dat zijn club onschuldig is. Binnen 11dagen zal de UEFA  een definitief besluit  uit brengen in deze kwestie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOnderzoekscommissie UEFA ziet mogelijkheden tot omkoping in Negreira case