zondag 28 november 2021
24 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Ondanks pandemie intensieve scholing bij basketbalofficials

lees ook ...

Barcelona slaat in slotfase toe tegen Villarreal in La Lig...

  Het is Barcelona gelukt om in de laatste minuten van de wedstrijd een 3-1 overwinning te boeken op Villarreal. Was de ruststand in deze wedstrijd nog 0-0 gelijk, vroeg in de tweede helft ...

De pandemie heeft drie officials van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) niet ervan weerhouden om vastberaden online te studeren. Zij hebben  afstandsonderwijs gevolgd onder auspiciën van de Internationale Basketbalfederatie, de Fiba. Het zijn Wilfred Zeefuik (commissioner), Harold Meinzak (arbiter en instructeur) en Mitchell Zeefuik (arbiter).

Deze drie hebben een Fiba-licentie ontvangen, geldig tot en met 2023. Hiermee voert de SBA het beleidsplan 2019-2023 uit, waarin aandacht is besteed aan trainingen en opleidingen. De organisatie ziet opleiding als een ongoing proces., vooral op clubniveau.

Op high level-niveau zijn ook SBA-officials actief. Luciën Nijman, Ray Emanuels, Wilfred Zeefuik en Gilbert Soesman volgen momenteel ook via afstandsonderwijs  een high performance coaches training. Deze begon in maart en in november  zal het eindigen. In deze opleiding wordt onderwezen in coaching, filosofie en leiderschap, fysiologie, kracht en conditie en mentale voorbereiding op internationale wedstrijden voor zowel  de sporter als de coach.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOndanks pandemie intensieve scholing bij basketbalofficials