woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Ondanks pandemie intensieve scholing bij basketbalofficials

lees ook ...

Belgie wint na 69 jaar weer van Duitsland

De Belgische selectie onder de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco won dinsdagavond met 3-2 van Duitsland het betrof hier een vriendschappelijke wedstrijd Belgie, maakte dinsdagavond een eind aan ee...

De pandemie heeft drie officials van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) niet ervan weerhouden om vastberaden online te studeren. Zij hebben  afstandsonderwijs gevolgd onder auspiciën van de Internationale Basketbalfederatie, de Fiba. Het zijn Wilfred Zeefuik (commissioner), Harold Meinzak (arbiter en instructeur) en Mitchell Zeefuik (arbiter).

Deze drie hebben een Fiba-licentie ontvangen, geldig tot en met 2023. Hiermee voert de SBA het beleidsplan 2019-2023 uit, waarin aandacht is besteed aan trainingen en opleidingen. De organisatie ziet opleiding als een ongoing proces., vooral op clubniveau.

Op high level-niveau zijn ook SBA-officials actief. Luciën Nijman, Ray Emanuels, Wilfred Zeefuik en Gilbert Soesman volgen momenteel ook via afstandsonderwijs  een high performance coaches training. Deze begon in maart en in november  zal het eindigen. In deze opleiding wordt onderwezen in coaching, filosofie en leiderschap, fysiologie, kracht en conditie en mentale voorbereiding op internationale wedstrijden voor zowel  de sporter als de coach.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOndanks pandemie intensieve scholing bij basketbalofficials