zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Olympisch kampioene Jepchirchir loopt snelste tijd ooit in de London Marathon

lees ook ...

Kenneth Paal blij met keuze voor NATIO Suriname

De 26-jarige linksback Kenneth Paal is blij dat hij voor NATIO Suriname gekozen heeft want een stap naar het Nederlandselftal zit er niet in. Kenneth Paal beleeft een ijzersterk seizoen in de C...

Regerend Olympisch kampioene op de marathon Peres Jepchirchir heeft zondag in London een stevige waarschuwing uitgedeeld aan het adres van Sifan Hassan door de London Marathon in een supersnelle tijd van 2.16.16 sec  te lopen.

Er deden natuurlijk zowel mannen als vrouwen mee aan de London Marathon, maar de races waren gescheiden. De vrouwen konden dus niet profiteren van het hogere tempo van de mannen, maar moesten het zelf doen.Geen probleem voor Jepchirchir, die een tijd neerzette van 2.16.16 sec en dat is  driekwart minuut  sneller dan het vorig record. Peres liet de houdster van het echte wereldrecord, Tigst Assefa en 2 anderen in de laatste kilometer achter zich en beschikte nog over een  ferme eindsprint.

De winst bij de mannen ging ook naar Kenia en in het bijzonder Alexander Mutiso Munyao, hij liep zijn eerste grote Marathon en had geen beter moment dan deze kunnen uitkiezen om een eerbetoon te brengen aan zijn overleden vriend Kelvin Kiptum, die ook in London herdacht werd. De winnende tijd van Munyao was 2.04.01 sec, waarmee hij 14 tellen sneller was dan Kenenisa Bekele.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOlympisch kampioene Jepchirchir loopt snelste tijd ooit in de London Marathon