maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Olympiacos wint Conference League na verlenging

lees ook ...

EK2024/ Duitsland wint moeizaam van Hongarije

De selectie van Duitsland heeft de overwinning tegen Hongarije niet makkelijk gekregen daar de Hongaren veel tegenstand boden maar toch met 0-2 de wedstrijd verloren. Dat Hongarije zich niet zo...

Ayoub El Kaabi heeft met een rake kopbal in de verlenging ervoor gezorgd dat zijn ploeg Olympiacos woensdag  kampioen werd van de Conference League.

Met zijn 11de treffer van deze Conference League- Campagne werd de Marokkaanse spits de held van de finale van de Conference League tussen Olympiacos en  Fiorentina uit Italie. Diep in de verlenging kopte Ayoub El Kaabi de enige treffer van de wedstrijd in het doel van Fiorentina. Voor de Italiaanse club was het wederom een teleurstelling daar zij voor de 2de keer op rij de Conference League finale niet weten te winnen.

Het is voor de 1ste keer dat een team uit Griekenland met de titel vandoor gaat.De kansen in de 1ste waren op een hand te tellen, daar beide ploegen erg zenuwachtig aan de wedstrijd begonnen. Na 20 minuten spelen kreeg Fiorentina een heel goede kans om op voorsprong maar die werd helaas niet benut. In de 2de helft zagen we het evenbeeld van de 1ste helft, ook weinig kansen voor beide ploegen.Na 90 minuten spelen bleeft het blanco 0-0.

De verlenging was het evenbeeld  van de 90 minuten totdat in de 115de minuut in de verlenging El Kaabi, die tot opdat moment haast ontzichtbaar was, plotseling vanuit het niets opdook en de voorgetrokken bal inkopte en daarmee ook een ieder in het  Agia Sophia stadion wakker schudde met zijn fraaie kopbal en de 1-0 op het score bord liet aantekenen. Fiorentina werd daarna weer even wakker, maar telaat om alsnog de gelijkmaker te scoren.Olympiakos uit Griekenland wint terecht de Conference League finale.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOlympiacos wint Conference League na verlenging