donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
0
(0)

Olga Carmona wint met Spanje en verliest Vader

lees ook ...

Gelijkspel voor Barcelona zonder de geblesseerde De Jong

DE Kampioen in de LA Liga Barcelona speelde in de midweek 2-2 gelijk tegen Real Mallorca en wel zonder de geblesseerde Frenkie de Jong. De afwezigheid van Frenkie de Jong op het middenveld was ...

De nieuwe vrouwen wereldkampioen is niet Engeland maar wel de selectie van Spanje die zondagochtend met 1-0 in de finale won van Engeland.

De best voetballende ploeg van het toernooi Spanje versloeg het zo gevreesde team van Sarina Wiegman met 2-0 in de finale en sleepte dan zo voor het Wereldkampioenschap bij de vrouwen. Beide landen stonden zondagochtend voor het eerst in een finale van het Wereldkampioenschap voetbal voor Vrouwen.Voor coach Sarina Wiegman van Engeland is het het 2de WK- Finale op rij die ze verliest. Na iets meer dan een kwartier van opstopping kon de finale echt beginnen toen Engeland- aanvaller Lauren Hemp de  lat raakte boven keeper Cata Coll. Na minder dan een half uur spelen was het linksback Olga Carmona die Spanje op een 1-0 voorsprong bracht en zo werd de jongste speler die zowel in de  halve als de finale  van het Wk scoorde. Later zou blijken het gouden doelpunt te zijn. Engeland kreeg nog via een penalty de gelegenheid de gelijkmaker te scoren maar die werd niet benut.

Salma Paralleulo werd uitgeroepen tot Best Young Player of the FIFA World Cup 2023.Ze won eerder U-17 World Cup   U-20 World Cup 2022.  Minder prettig was dat na de finale en alle feestelijkheden Olga Carmona te horen kreeg dat haar was overleden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOlga Carmona wint met Spanje en verliest Vader