vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Novak Djokovic wint 40ste Masters-titel

lees ook ...

NBA Achtste overwinning op rij voor Orlando Magic

Orlando Magic heeft woensdagavond de achtste overwinning op rij geboekt in de NBA competitie na de 139-120 overwinning op de Washington Wizards. De Duitser Franz Wagner scoorde de meeste punten bij...

De 36-jarige Novak Djokovic heeft voor de zevende keer het Masters- toernooi in Parijs gewonnen door in de finale met 6-4 6-3 te winnen van Grigor Dimitrov.

Met deze overwinning in de Franse hoofdstad verzekerde Djokovic zich van zijn 40ste Masters-titel en zijn 97ste ATP- titel in totaal.Een bij vlagen goed spelende Dimitrov, die op weg naar de finale veel indruk maakte met een knappe zege in de halve finale tegen Daniel Medvedev en Stefanos Tsitipas, moest het uiteindelijk in twee sets afleggen tegen Djokovic met 6-4 6-3.”Het is geweldig om hier weer te winnen, helemaal nadat ik in de rondes hiervoor 3 keer bijna was uitgeschakeld. “Op de een of andere manier wist ik telkens een extra versnelling te vinden wanneer het nodig was” zei Djokovic na de gewonnen finale.

Door zijn sterke week in Parijs stijgt Dimitrov naar de 14de plek op de Wereldranglijst bij de mannen, terwijl Djokovic zjn plek behoudt aan de kop van de ranking.Met zijn 97ste toernooizege heeft hij nog maar 6 titels nodig om het aantal eindzeges van Roger Federer te evenaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNovak Djokovic wint 40ste Masters-titel