Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Nog 8 landen strijden voor organisatie WK 2023 vrouwenvoetbal

Geplaatst

op

door

Bolivia heeft zich teruggetrokken als mogelijk gastland van het WK van 2023 voor voetbalsters. Het Zuid-Amerikaanse land behoorde tot de 10 landen die interesse hadden getoond bij de wereldvoetbalbond FIFA, maar tot een officiële kandidaatstelling kwam het niet.
De
FIFA meld dat er 8 landen een bidbook gaan opstellen.


In april liet de bond weten dat 9 landen zich hadden aangemeld om als gastland te dienen voor het WK 2023. De inschrijftermijn werd nog even verlengd toen in juli werd besloten het deelnemersveld van de volgende mondiale eindronde uit te breiden van 24 naar 32 landen. De federatie meldde 2 weken geleden dat België zich bij de kandidaten had gevoegd, maar dat bleek op een misverstand te berusten. De Belgen hadden alleen wat informatie opgevraagd.

Na het afhaken van Bolivia (en België) gaat de strijd tussen Argentinië, Australië, Brazilië, Colombia, Japan, Zuid-Korea (mogelijk in combinatie met Noord-Korea), Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. De landen hebben tot en met 13 december de tijd om hun ‘bidbook’ in te leveren. De FIFA wil in mei volgend jaar het gastland aanwijzen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Topschutter Dessers beschikbaar voor Nigeria

Geplaatst

op

door

Cyriel Dessers is geboren in België, maar het zou zomaar kunnen dat de huidige topscorer van de eredivisie international wordt voor Nigeria. De 24-jarige spits van Heracles Almelo heeft onlangs een gesprek gehad met de voorzitter van de Nigeriaanse voetbalbond, Amaju Pinnick. “De interesse is serieus. Cyriel stelt zich graag beschikbaar voor de nationale ploeg van Nigeria”, bevestigde een woordvoerder van Heracles na berichtgeving uit Nigeria.

De spits mag zich met elf doelpunten topscorer van de eredivisie noemen. Na twee tegenvallende jaren bij FC Utrecht heeft Dessers bij de huidige nummer 5 van de Nederlandse competitie zijn vorm hervonden.

Dessers heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder. Hij mag daarom voor beide landen uitkomen. “Ik ben een trotse Nigeriaan”, zegt Dessers op het Twitteraccount van de Nigeriaanse bond. “Ik kan niet wachten tot ik mijn droom kan vervullen door het groen en wit te dragen.” Dessers zou in maart, bij de volgende interlandperiode, kunnen debuteren voor de ‘Super Eagles’.

ANP

Lees verder

Sport

Winston Babel en Orthea Riley reageren op transfer

Geplaatst

op

door

Begeleider en coach Winston Babel geeft een reactie op de transfer van Orthea Riley naar Ado Den Haag. Er wordt een nadere toelichting gegeven hoe deze transfer tot stand is gekomen. Ook Orthea Riley verteld wat deze transfer voor haar betekend en wat het met haar doet.

Winston Babel : “Het doet heel veel met mij, had een droom 10 jaar geleden om top talenten uit Suriname de kans te geven in het betaalde voetbal”

Orthea Riley : “Ik wilde al jaren prof voetbalster worden en het is me nu eindelijk gelukt.”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen