zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nog 7 dagen tegaan voor de start en opening van WK 2022 in Qatar

lees ook ...

Feyenoord uitgeschakeld in Championsleague

De Nederlandse club Feyenoord is dinsdag uitgeschakeld in de Championsleague door de 1-3 nederlaag tegen de Spaanse club Atletico Madrid. Feyenoord verloor dinsdag in de groepsfase van Championslea...

Het wereldkampioenschapvoetbal 2022 start vandaag precies over  een week in Qatar.

Er is de afgelopen dagen veel gezegd en geschreven over de organisatie in Qatar.Vooral het onderwerp schending van Mensenrechten is flink aan de orde geweest. Eerst de arbeiders in Qatar, die in dienst waren genomen voor de bouw, herbouw van stadions, uitbreiden van hotels, andere logeer gelegenheden begonnen te klagen over moderne slavernij,  sommige wel , andere zijn helemaal niet uitbetaald geworden voor hun arbeid, de veiligheid van de arbeiders die niet optimaal was, waarbij zelfs doden zijn gevallen,   de LBGT groep die in actie kwam omdat hun recht tot het ontplooien van hun activiteiten  niet wordt geaccepteerd in Qatar, die absoluut tegen homosexualiteit , gay zijn , lesbiene is.

Regels voor de alcohol gebruikers, met strenge regels voor, tijdens en na elke wedstrijd. Het niet  mogen fotograferen op starten,  vanaf aankomst in Qatar worden alle bewegingen van toeriste,  WK gangers gevolgd.

De 32 landen hebben de lijst met 26 spelers reeds bekend gemaakt, wel met enige verrassingen, spelers van wie men verwacht hadden dat ze erbij zouden zijn, moeten door de keuze van de coaches thuisblijven. Helaas zullen we niet altijd eens zijn met de keuzes van de trainer.

WK 2022 wordt ht laatste WK voor vele bekende voetbal sterren. Zo zal net als bij Championsleague de overheersende periode van Messi – Ronaldo tijdens het WK worden afgesloten. Messi 35 jaar,  Christiano Ronaldo 37 jaar, zullen over vier jaar het volgend WK in een ander hoedanigheid volgen.Wie worden de nieuwe sterren na het WK.

Suriname doet niet mee aan WK 2022 in Qatar. Maar maakt wel historie doordat voor het eerst  Suriname in de persoon van  een assisent- arbiter aanwezig zal zijn en dat is Zacheri Zegelaar.  Enrico Wijngaarde, die jaren geleden de gelegenheid had om als 1ste surinaamse arbiter op een WK  aanwezig te zijn haalde het toen net niet. Nu is Suriname er wel bij .

Culturu  Sport zal u vanaf dag 1 op de hoogte houden van de ontwikkelingen in en rond het WK gebeuren in Qatar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNog 7 dagen tegaan voor de start en opening van WK 2022 in Qatar