Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Neymar scoort schitterend voor PSG

Geplaatst

op

door

Neymar heeft direct van zich doen spreken bij bij Paris Saint-Germain. De ster voetballer die recentelijk graag de overstap wilde maken naar Barcelona maar de transfer uiteindelijk niet heeft plaats gevonden, is nu in het voordeel van PSG. De Braziliaan wist in blessure tijd de 1-0 te scoren met een schitterende omhaal.

Het was een nipte overwinning op Strasbourg. Neymar wist nog een tweede goal te scoren maar deze werd door de scheidsrechter afgekeurd. Het is de eerste wedstrijd van het seizoen voor Neymar.

Komende woensdag zal Paris Saint Germain het in de Champions League opnemen tegen Real Madrid.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Wijnaldum scoort driemaal en is geen minister

Geplaatst

op

door

Met drie treffers leidde Georginio Wijnaldum het Nederlands elftal naar een ruime zege op Estland (5-0). “Deze bondscoach wilde dat ik op ‘tien’ ging spelen”, zegt hij over zijn rol als aanvallende middenvelder bij Oranje. “Ik denk dat hij dat wel goed heeft gezien. Ik vind het heerlijk voetballen zo.”

Niet Memphis Depay maar Wijnaldum is met acht doelpunten de topscorer van Oranje in de voltooide EK-kwalificatie. “Meen je dat nou”, reageert de middenvelder van Liverpool die in een verdedigende rol onder voorgaande bondscoaches vaak niet kon overtuigen met Kevin Strootman aan zijn zijde. “Of ik makkelijk ben gaan scoren? Nee, ik kom vaak in scoringspositie maar mis nog te veel kansen.”

Wijnaldum verdiende alom respect met zijn reactie op het racistische gedrag van fans van FC Den Bosch aan het adres van de donkere aanvaller Ahmad Mendes Moreira van Excelsior. “Onze persvoorlichter had me wel gewaarschuwd dat ik daar vragen over zou krijgen, Maar ik had niets voorbereid.”

Statement

De 29-jarige Wijnaldum pleitte voor hardere straffen en benadrukte dat het bij Oranje niet uitmaakt welke kleur je hebt. “Na mijn reactie kreeg ik positieve reacties van mijn ploeggenoten bij het Nederlands elftal. Dat deed me heel goed. Samen hebben we besloten om voor de wedstrijd weer een statement te maken.”

De internationals van Oranje vormden dinsdagochtend een kring tijdens een rustige training. Ze plaatsten die foto op sociale media met de tekst: ‘Enough is enough, stop racism’ (genoeg is genoeg, stop racisme). “Maar Memphis had nog een goed idee”, vertelt Wijnaldum. “Hij bedacht dat we een statement na een goal moesten maken.”

Sinterklaas

Zo gezegd, zo gedaan. Wijnaldum rende na zijn 1-0 tegen Estland naar de zijlijn en al zijn ploeggenoten, inclusief wisselspelers, stonden in een kring om hem heen. Wijnaldum drukte zijn donkere onderarm tegen de blanke arm van Frenkie de Jong. “Wij zijn wel één, dat wilden we zeggen”, vertelt de 62-voudig international.

“Ik wil niet wijs doen”, vertelt Wijnaldum. “En ik ben echt geen politicus. Dat lijkt me een moeilijke baan en dan heb je meer thema’s als racisme. Maar als voetballer krijg ik wel een podium. Daarom stipte ik die discussie over Zwarte Piet ook aan. Als kind zette ook ik mijn schoen. Mijn oma, waar ik vaak was, deed daar niets in. Ik voelde me als kind niet gediscrimineerd door Zwarte Piet. Geen enkel kind denk ik, want het is leuk om cadeautjes te krijgen. Maar als je ouder wordt, dan zie je dat anders. Zeker als ze je Zwarte Piet gaan noemen. Het feest van Sinterklaas is traditie, hoor ik vaak, Dat kan toch ook met roetveegpieten of blanke pieten?”

Georginio Wijnaldum

ANP

Lees verder

Sport

Natio Suriname voor het eerst geplaatst voor Gold Cup

Geplaatst

op

door

Het Surinaamse voetbalelftal heeft zich voor het eerst sinds 1985 geplaatst voor de Gold Cup. Het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en de Cariben vindt plaats in 2021. Suriname verzekerde zich van een startbewijs door met 2-1 te winnen in en van Nicaragua in een beslissend kwalificatieduel.

De doelpunten van Suriname kwamen op naam van Ivenzo Comvalius en Nigel Hasselbaink, oud-speler van onder meer Excelsior en Go Ahead Eagles.

Voor Hasselbaink was het zijn eerste doelpunt nadat hij afgelopen week zijn debuut als international had gemaakt. Zijn meespelen is het gevolg van een belangrijk besluit van de Surinaamse voetbalbond SVB, die na lange bestudering van wetgeving tot de conclusie is gekomen dat Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst voor het Surinaamse elftal kunnen uitkomen zonder dat ze hun Nederlandse nationaliteit hoeven op te geven. De SVB kan nu meer spelers met eredivisie-ervaring interesseren om voor Suriname uit te komen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X