dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Neymar Jr is de nieuwe topscorer aller tijden van Brazilie

lees ook ...

Voetbalsters PKF wint Kwaku beker

Het getalenteerde team van PKF (Patricia Keeldar Foundation) heeft het kwaku voetbal toernooi ongeslagen weten te winnen. Het jongste deelnemend team heeft een visite kaartje mogen afgeven. De voetbal...

In de WK2026 kwalificatie vrijdagavond kwam Neymat twee keer tot scoren tegen Bolivia en werd daardoor de nieuwe topscorer aller tijden van Brazilie.

Neymar Jr net terug van een herstelde blessure stond vrij verrassend in de basisopstelling van de Wk kwalificatie wedstrijd van Brazilie tussen Bolivia. Neymar scoorde twee van de vijf doelpunten, want Brazilie won de wedstrijd met 5-1. Door zijn twee doelpunten tegen Bolivia passeerde Neymar , de inmiddels overleden voetbalicoon Pele.Neymar speelde het laastst voor de selectie van Brazilie in de maand februari eerder dit jaar.Met Bolivia trof Brazilie vrijdagavond in Belem do Para het laagst geklasseerde Zuid- Amerikaans land op de FIFA World Ranking.

Het kracht verschil liet zich duidelijk zien op het veld in de 5 doelpunten die Brazilie wist te scoren.Neymar had na 17 minuten spelen de 1-0 kunnen neerzetten voo Brazilie maar hij zag zijn penalty gestopt worden door de keeper van Bolivia.Brazilie kreeg daarna enkele goede kansen maar het was Rodrygo die kort voor rust scoorde.

In de 2de helft kwam Brazilie flink tot scoren en rekende dan af met Bolivia door doelpunten van  Neymar 2x , Rodrygo en Raphinha. Na een schitterende Boliviaanse eretreffer was het slofakkoord aan Neymar, die van dichtbij scoorde en de eindstand bepaalde op Brazilie 5 en Bolivia 1 en daarmee ook nog zijn 79 goal scoorde voor de Goddelijke Kanaries.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNeymar Jr is de nieuwe topscorer aller tijden van Brazilie