maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
4
(1)

Nederlandse vrouwen geven voorsprong uit handen tegen Engeland

lees ook ...

Gelijkspel in eerste Suriname Major League

In een goed bezette Dr. Ir. Franklin Essed stadion hebben  Robinhood en Transvaal het op een 1-1 gelijkspel gehouden in de openingswedstrijd van de Suriname Major League Soccer. De Suriname Maj...

Het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal heeft vrijdag in de Nation League een 2-0 voorsprong tegen Engeland uit handen gegeven en verloor uiteindelijk de wedstrijd met 2-3.

De 3-2 nederlaag vrijdag tegen Engeland heeft voor een enorme dreun gezorgd bij de vrouwenvoetbalselectie van Nederland, nadat ze zelfs met 2-0 voor stonden in een uitverkochte Wembley stadion . Na 4 wedstrijden in de Nation League A in Groep 1 ging Nederland aan kop met 9 punten, terwijl Engeland op de 3de plaats 6 punten had.In een overvol Wembley stadion was het Lineth Beerensteyn die 2 keer wist te scoren en de vrouwenselectie van coach Andries Jonker op rozen zette, maar de Engelse selectie van coach Sarina Wiegman weigerde de handdoek in de ring te gooien.

In de 2de helft was het Engeland die sterk terug kwam in de wedstrijd. Binnen 15 minuten spelen in de 2de helft scoorde Engeland hun 1ste tegen goal via het hoofd van Georgia Stanway . Engeland kreeg weer hoop, terwijl de Nederlandse vrouwen juist moeite hadden de wedstrijd te blijven controleren . Ongeveer 2 minuten na het 1ste doelpunt, was het weer Engeland die er 2-2 van maakte door een rachtig doelpunt van Hemp. Het 2de doelpunt van Engeland zorgde ervoor dat het Nederlands uit evenwicht werd gebracht en de Engelse vrouwen maakten daarvan flink gebruik en in blessure tijd kwam de winnende treffer van Engeland via Ella Toone en zij bepaalde de eindstand op 3 voor Engeland en 2 voor Nederland. Teleurgesteld en met gebogen hoofd verlieten de Nederlandse vrouwen het Wembley stadion .Dinsdag kunnen de Nederlandse vrouwen voor een herstel zorgen tegen  Belgie in Tilburg. Terwijl in de andere wedstrijd Schotland het opneemt tegen Engeland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNederlandse vrouwen geven voorsprong uit handen tegen Engeland