Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Nederlands elftal oefent tegen Spanje

Geplaatst

op

Img 695f0af4d68c 1

De Oranje leeuwen spelen hun eerste oefenwedstrijd op 11 november tegen Spanje. Deze wedstrijd was eerder gepland op 29 maart maar door coronapandemie was deze komen te vervallen. De wedstrijd zal worden gespeeld in Amsterdam, de Johan Cruijff Arena.

De KNVB heeft al eerder bekendgemaakt dat alle wedstrijden van het Nederlands elftal zullen worden gespeeld in de Amsterdam arena.

Oranje start met een wedstrijd tegen Polen op 4 september inde Amsterdam arena dit in het kader van de Nations League.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Santino
woensdag 8 juli 2020 18:06

Mooi koeman de beste trainers samen met van gaal. Daarna geen 1 goede Nederlandse trainer blank ..Advertentie

Sport

Xavi Simons (17) maakt debuut bij Paris Saint Germain

Geplaatst

op

Img 00cdc4b057c3 1

De zeventienjarige Xavi Simons met Surinaamse roots heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Paris Saint Germain. De jonge voetballer mocht als invaller 20 minuten meedoen.

De talentvolle Xavi Simons werd door Thomas Tuchel (coach) voor het eerst opgenomen bij de selectie voor het oefenduel tegen Sochaux.

Xavi Simons wisselde vorig jaar van club, en ruilde Barcelona in voor Paris Saint Germain. Bij Barcelona speelde hij voornamelijk in het team onder-19. En mocht daarnaast een aantal keren mee trainen met het eerste van FC Barcelona.

Een aantal voetballers bij Paris hebben deze oefenwedstrijd moeten missen onder anderen wegens blessures. Kyllian Mbappé (enkelblessure), Ángel Di María, Mauro Icardi, Thiago Silva en Marco Verratti waren niet aanwezig.

De wedstrijd werd uiteindelijk door Paris Saint Germain gewonnen met 1-0. Doelpuntenmaker, Eric Maxim Choupo-Moting.

Interview met Xavi Simons

Lees verder

Sport

Surinaams voetbal krijgt 1½ miljoen US Dollar van FIFA

Geplaatst

op

Dsi 25

De internationale voetbal organisatie FIFA stelt stelt anderhalf miljard Amerikaanse dollars beschikbaar aan haar 211 lidbonden. Dit gebaar wordt gemaakt om de schade geleden door de corona crisis te verzachten. De verantwoordelijke raad van de wereld voetbalbond keurde het plan goed.

Gianni Infantino, de voorzitter van de FIFA vindt het plan een uitstekend voorbeeld van solidariteit en inzet voor de voetbalsport in deze bijzondere tijd. De bedoeling is dat elke bond anderhalf miljoen US dollar krijgt, waarvan een half miljoen besteed moet worden aan het vrouwen voetbal. Ook kunnen de bonden een renteloze lening tot vijf miljoen dollar nemen bij de FIFA. De schenking van US 1.500.000 zal in januari 2021 worden overgemaakt.

De Surinaamse Voetbal Bond(SVB) die één van de begunstigden is, zal dan al de voorgenomen plannen uit kunnen voeren. Ook het vrouwen voetbal dat er niet bij leek te horen, krijgt nu een flinke oppepper door de vijfhonderd duizend US dollars die er voor het vrouwen voetbal klaar ligt. Te midden van de corona en de economische crisis, is er toch nog hoop voor het Surinaamse voetbal.

culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen