maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Nederland wint overtuigend in Eindhoven van Griekenland

lees ook ...

Max Verstappen wint overtuigend Grandprix Japan

Formule 1 Wereldkampioen de Nederlander Max Verstappen heeft zondagochtend op overtuigende wijze de Granprix van Japan op zijn naam geschreven. Max Verstappen, de huidige Formule 1 Wereldkampio...

In een uitverkocht PSV stadion in Eindhoven heeft het Nederlandselftal met 3-0 gewonnen van Griekenland.

Bondscoach Ronald Koeman zag enkele keuzes goed uitpakken en werd daarvoor beloond in de vorm van een 3-0 overwinning.  Bondscoach Koeman koos ervoor met 3 verdedigers, 4 spelers op middenveld en 3 spelers in de aanvalslinie te starten, dit tot verrassing van oud- bondscoach Louis Van Gaal en Hans van Breukelen. Dit pakte heel goed uit voor Nederland, want   de Grieken werd hierdoor vastgezegd op hun helft.  De doelpunten vielen reeds in de 1ste helft van de wedstrijd. De doelpunten kwamen van Marten de Roon, Cody Gakpo en Wout Weghorst.

Vanaf de openingsfase was het duidelijk dat Nederland iets wilde goed wilde maken. De druk werd direct uitgeoefend op de Grieken en daaruit kwam ook snel het eerste doelpunt via de benen van verdediger Marten de Roon, voor hem zijn 1ste doelpunt in dienst van het Nederlandselftal. Precies een kwartier na het 1ste doelpunt kwam Nederland via een prachtig doelpunt van Gakpo op 2-0 en nog voor rust was het  Weghorst  die het 3de doelpunt in kopte. Anagezien geen van beide ploegen in de 2de helft tot scoren kwam , wint Nederland de wedstrijd met 3-0. Het betrof hier een EK Kwalificatie wedstrijd voor plaatsing voor EK 2024.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNederland wint overtuigend in Eindhoven van Griekenland