(0)

Steven Bergwijn scoort twee keer voor Nederland

” We zijn er klaar voor om een goed resultaat neer te ...

Bondscoach Stanley Menzo en zijn aanvoerder Stefano Denswil stonden vrijdagmiddag via een zoom meeting de surinaamse sportpers te woord. " We zijn er klaar voor om zondag een goed resultaat nee...

In de Johan Cruijff Arena werd zaterdagavond de vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Denemarken. De Oranje Leeuwen hebben met 4-2 gewonnen van Denemarken. Het is de eerste interland van het jaar, dit in aanloop naar het wereldkampioenschap welke in november zal worden gespeeld in Qatar.

Nederland kwam goed uit de startblokken tegen Denemarken. Met vlotte aanvallen werd er  direct druk uitgeoefend op de verdediging van Denemarken.

Na enkele goed opgezette aanvallen aan Oranje zijde scoorde Steven Bergwijn met het hoofd vanuit een voorzet van de linkerkant, 1-0 in de 16e minuut. Een verdiende goal, waarbij Bergwijn ook vanaf het begin een uitblinker was.  Denemarken kwam goed terug door direct al in de 19e minuut te scoren, doelpuntenmaker Vestergaard.

Oranje bleef voetballen en Denemarken was niet direct bij machte om Nederland vast te zetten. Uiteindelijk was het Nathan Ake die scoorde in de 29e minuut, ook een kopbal  vanuit een goede voorzet van de rechter flank.

Na vlotte aanvallen krijgt Nederland een penalty toegewezen in de 35e minuut. Memphis Depay weet deze te benutten en de stand kwam hiermee op 3-1 voor Nederland.

Tweede helft is Oranje niet goed begonnen en door onoplettendheid scoorde Denemarken met gemak in de 47e minuut, doelpuntenmaker Christian Eriksen, 3-2.

De voetbal strijd ging nu gelijk op, zowel Denemarken als Oranje kwamen tot goede aanvallen.Het was uiteindelijk wederom Steven Bergwijn die in de 71e minuut het meest effectief was, door de bal met een mooie krul richting doel te schieten, 4-2. Dit was tevens de eindstand.

Een leuke oefeninterland Nederland en Denemarken. De toeschouwers hebben zich vermaakt in de Johan Cruijff Arena.

Komende dinsdag is de volgende oefeninterland waarbij Duitsland de volgende tegenstander is.