dinsdag 26 september 2023
32.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(1)

Nederland naar kwartfinale WK vrouwen

lees ook ...

Arsenal geeft PSV een flinke reality check-up

De Engelse ploeg Arsenal heeft de Nederlandse ploeg PSV woensdagmiddag in de Championsleague  een flinke reality Check-up gegeven door de wedstrijd  overtuigend met 4-0 te winnen. Vier wedstrijden ...

Het is de Nederlandse vrouwen voetbalselectie gelukt zich te plaatsen voor de kwartfinale van het Wk vrouwen door Zuid- Afrika met 2-0 aan een kant te zetten.

Ondanks de overwinning van de Nederlandse vrouwen zondagochtend op Zuid- Afrika heeft de groepswinnaar geen geweldige wedstrijd weten neer te zetten. Zuid- Afrika die tegen Italie in de groepsfase een geweldige wedstrijd speelde heeft tegen het Nederlands ook niet veel daarvan laten zien. Bij Nederland telt het resultaat van we hebben gewonnen, we staan in de kwartfinale waar Spanje de tegenstander zal zijn. In het met 40.223 toeschouwers bijna uitverkochte Sydney Football stadion kwam Nederland heel vroeg aan het 1ste doelpunt via de voeten van Jill Roord. Ondanks  Zuid-afrika met 0-1 achterstond probeerden ze toch nog een tegen doelpunt te forceren wat bijna lukt maar dankzij goed keepers werk van Daphne van Domselaar ging Nederland de rust in met een 1-0  voorsprong.

In de 2de helft kwam Nederland heel sterk uit de kleedmaker  en kreeg gelijk de gelegenheid om tot scoren te komen maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Zuid- Afrika kreeg weer de gelegenheid om tot scoren te komen maar ook dit keer vonden ze de doelverdediger van Nederland op hun weg.Na ongeveer een uur spelen kon Nederland toch nog het net vinden door een doelpunt van Lineth Beerensteyn, die terugkeerde in de basis na een blessure. In de resterende minuten van de wedstrijd werd er niet meer gescoord waardoor Nederland uiteindelijk de wedstrijd met 2-0 won en Spanje treft in de kwartfinale.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNederland naar kwartfinale WK vrouwen