Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Nederland in slotfase langs Noord-Ierland

Geplaatst

op

door

Oranje heeft in een uitverkocht de Kuyp stadion het opgenomen tegen de Noord-Ieren. De ambiance was goed en de wil was vanaf het begin kenbaar dat de Oranje leeuwen deze kwalificatie wedstrijd wilde winnen. Nog voor dat de wedstrijd begon werd er stil gestaan bij het overlijden van Humphrey Mijnals en Fernando Ricksen. Er werd 1 minuut geapplaudisseerd als eerbetoon voor beide ex-Oranje internationals.

Oranje kende een goed start van de wedstrijd door direct druk uit te oefenen op de tegenstander. De Noord-Ieren lieten zich niet van slag brengen, en hebben laten zien dat zij een degelijk en defensief ingestelde team hebben. De manier waarop de Ieren spelen was het moeilijk voor Oranje om echt uitgespeelde kansen te creëren. Steven Bergwijn probeerde met zijn snelheid langs de defensieve Ieren te komen en deed een poging met een afstandsschot op het doel in de 32e minuut. Het bleven bij halve kansjes die Oranje kreeg in de eerste helft. In deze eerste 45 minuten wist Oranje niet tot scoren te komen, 0-0 was dan ook de ruststand.

Tweede helft kwam Oranje goed uit de startblokken. Dit resulteerde de eerste 10 minuten in directe kansen op het doel van de tegenstander. Ryan Babel kwam met een steekbal direct voor de keeper, helaas kon hij de bal net niet aan nemen. De kansen bleven komen en de druk op Noord-Ierland werd groter.

Toch was het Noord-Ierland die tegen alle verhoudingen in de 0-1 scoorde in de 76e minuut. Oranje bleef zoeken naar een doelpunt en de druk werd opgevoerd. De Oranje aanval stopte iedere keer tegen een muur van verdedigers. Uiteindelijk was het Memphis Depay die in de 79e minuut de gelijkmaker in schoot, 1-1.

Na de gelijkmaker speelde Oranje alleen maar op de helft van Noord-Ierland. Het wachtten was eigenlijk op een tweede doelpunt. In de 89e minuut was het Luuk de Jong die Oranje naar een 2-1 voorsprong schoot. Oranje was los, Memphis Depay wist in blessure tijd de derde goal voor zijn rekening te nemen, zijn tweede doelpunt van de avond. De overwinning was een feit, Oranje wint met 3-1 van Noord-Ierland.

Basis elf : Jasper Cilessen, Mathijs de Ligt, Virgil van Dijk, Daley Blind, Denzel Dumfries (77e min. Luuk de Jong), Marten Roon (68e min Donny van de Beek), Memphis Depay, Ryan Babel (68e.min Donyell Malen), Georginio Wijnaldum, Steven Bergwijn.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Ajaxfan

Heel mooi. Wat zijn jullie snel met het sport verslag. PrachtigAdvertentie

Nederland

We gaan naar het EK, dat is het belangrijkst

Geplaatst

op

door

Virgil van Dijk vond het niet zo belangrijk dat het Nederlands elftal zaterdag bij Noord-Ierland (0-0) het ticket voor het Europees kampioenschap veiligstelde zonder heel goed te spelen. “We kunnen er heel lang over praten, maar we gaan naar het eindtoernooi. We kunnen de focus volledig op het EK leggen”, zei de aanvoerder.

“We wisten dat het lastig zou worden. We hebben mogelijkheden gehad om te scoren”, vervolgde Van Dijk. “Het laatste kwartier moet je heel sterk blijven, met corners en lange ballen. Dat hebben we goed gedaan, we stonden goed.”

ANP

Lees verder

Nederland

Koeman:’Wedstrijd snel vergeten’

Geplaatst

op

door

Ronald Koeman was vooral trots dat hij met het Nederlands elftal het EK heeft gehaald. “Ik vind dat je deze wedstrijd snel mag vergeten. Ik ben blij en trots op het team. We zijn er eindelijk weer bij. Dat is een groot compliment voor deze groep”, sprak de bondscoach na het doelpuntloze gelijkspel bij Noord-Ierland.

Voor het eerst sinds 2014 is Nederland weer aanwezig op een eindtoernooi. Een 0-0 was voldoende om naar het EK 2020 te gaan. Daarmee is de wederopstanding van Oranje volbracht na het pijnlijke gemis van het EK 2016 en WK 2018. 

“We hebben een wedstrijd gezien die je vooraf kon verwachten”, zei de bondcoach. “Noord-Ierland ging in de beginfase een beetje stormen. Ze hebben twee momenten gehad, voor de rest niet. We moeten het ook niet overdrijven. We hebben het professioneel uitgespeeld. Aanvallend hadden we meer kunnen en moeten brengen.”

Koeman vindt dat er in Nederland, na moeizame jaren, nu al snel weer kritisch wordt gesproken als het voetballend eens wat minder is. “We zijn een landje waar we eerst de boel afbreken en daarna weer heel erg blij zijn. Daar stoor ik me wel eens aan. We zijn zelf ook heel kritisch. Maar we hebben het geweldig gedaan, we gaan een geweldig toernooi tegemoet.”

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X