vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Nederland herstelt zich tegen Frankrijk maar verliest alsnog

lees ook ...

6de plek voor Nederland op FIFA ranglijst

De Nederlandse voetbalselectie van Nederland onder coach Ronald Koeman staat na de uitgegeven wereldranglijst van de FIFA op de 6de plaats. Nederland nestelt zich donderdag op de 6de plaats op de F...

In de Amsterdam Arena werd de EK kwalificatie wedstrijd Nederland tegen Frankrijk gespeeld. De Fransen hebben tot nu toe alles gewonnen. Nederland heeft een tweetal debutanten in de basis elf door dat geblesseerde spelers als Memphis, Gakpo en Mathijs de Ligt niet aanwezig zijn.

De Nederlanders kennen een dramtische start,  in de 7e minuut stond het al 0-1 achter door een doelpunt van Mbappé. Kylian weet goed voor de verdediger Geertruida te komen en schiet de bal van dictbij binnen, onhoudbaar voor de keeper Verbruggen.

In de eerste helft gebeurt er niet veel, Frankrijk had grotendeels de meeste balbezit, en probeerde door de verdediging van Nederland te komen.

Tweede helft was net zoals het begon in de eerste helft, ook hier wist Frankrijk al snel te scoren en wederom was het in de 53e minuut Kylian Mbappé. Een fantastich mooi doelpunt zoals het een werel spits betaamt, rechtsboven met een mooie krul in de kruising van het doel.

Nederland had met een mooie aanval in de 57e minuut de achterstand verkleind met een doelpunt van Donyell Malen, echter deze werd afgekeurd, buitenspel.

In de 82e minuut weet Hartman namens wel te scoren voor Nederland en werd het alsnog 1-2. In de 85e werd er door Frankrijk keihard op de paal geschoten bijna 1-3. In de laatste minuten waren er nog leuke aanvallen van beide zijden. Toch bleef de gelijkmaker uit, en verliest Nederland met 1-2.

 

 

 

 

 

 

.

 

7e minuut Kylia mbappe

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNederland herstelt zich tegen Frankrijk maar verliest alsnog