dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nederland haalt flink uit tegen vrouwen Vietnam in WK 2023

lees ook ...

KNVB Voorzitter Just Spee stelt functie ter beschikking

De 58-jarige Just Spee heeft om gezondheidsredenen besloten zijn functie als voorzitter van KNVB neer te leggen deze mededeling deed hij vrijdagochtend aan het overig bestuur van de KNVB. Spee werd...

De Nederlandse vrouwenselectie heeft in zijn derde groepswedstrijd op WK vrouwenvoetbal dinsdagochtend flink huisgehouden tegen Vietnam door met 7-0 de wedstrijd te winnen.

De opdracht voor de ploeg van bondscoach Andries Jonker was heel simpel zoveel als mogelijk scoren en nogmaals scoren en dat heel goed gelukt. Binnen 23 minuten  wist Nederland als 4 keer het net te vinden en kort voor rust bepaalde Danielle van de Donk de ruststand op 5-0.Esmee Brugts scoorde ook nog 2 keer voor Nederland waardoor de eindstand werd 7 voor Nederland en 0 voor Vietnam.Opvallend is wel dat Nederland flink gebruik heeft te maken van de lengte van de keeper van Vietnam (1.65 meter) door de ballen hoog in te schieten.

In de andere wedstrijd van de Groep wist de huidige kampioen bij de vrouwen USA niet te winnen van Portugal. De eindstand is Groep E is alsvolgt : 1.Nederland 3- 7 punt   2. USA  3  – 5 punt     3. Portugal  3-4 punt   4. Vietnam 3-0punt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNederland haalt flink uit tegen vrouwen Vietnam in WK 2023