zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nederland bij de vrouwen volop in de race voor organisatie WK2027

lees ook ...

NBA Play-offs New York Knicks dichtbij finale in 24 jaar

De New York knicks is een wedstrijd verwijderd van de eerste play-off finale in de Eastern Conference door dinsdagavond met 121-91 te winnen van de Indiana Pacers. Aan de hand van Jalen Brunson...

Nederland heeft in de race om de organisatie van het WK voor vrouwen in 2027 een concurrentie minder daar de USA en Mexico zich terugtrekken.

De Verenigde Staten en Mexico hadden een bid gedaan, maar deze landen hebben hun bid ingetrokken.Brazilie is nog in de race.De Amerikaanse en Mexicaanse voetbalbond hebben hun focus verlegd naar het WK van 2031, zo lieten ze maandagavond weten. Een WK toernooi organiseren is een enorme onderneming, en extra tijd om voor te bereiden zal ons helpen onze impact te vergroten” aldus de voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond.

In november, het vorig jaar zag Zuid-Afrika ook af van de organisatie van het WK in 2027, maar zal wel meedingen om het toernooi dat in 2031 wordt gespeeld. De gastlanden van het WK worden toegewezen tijdens een congres van de FIFA in Bangkok op 17 mei aanstaande.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNederland bij de vrouwen volop in de race voor organisatie WK2027