zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

NBA Triple- double brengt Wembanyama in geschiedenis boeken San Antonio Spurs

lees ook ...

American Footballspeler O.J. Simpson overleden

De 76-jarige voormalig American Footballspeler O. J. Simpson is woensdag aan kanker overleden. O.J.Simpson heeft in zijn actieve sportcarriere gespeeld voor de Buffalo Bills en de San Francisco...

De 20-jarige boomlange Franse basketballer Victor Wembanyama schreef zichzelf in de geschiedenisboeken van de San Antonio Spurs maandagavond tijdens de NBA wedstrijd tegen de Toronto Raptors met zijn Triple- double.

Het is namelijk zeer ongebruikelijk een triple- double te hebben met blocks.Normaal gesproken doen spelers dat alleen met punten en assists. Clint Capela was de laatste speler die deze bijzondere mijlpaal haalde in de NBA.Wat de prestatie van Wemby  zo indruk wekkend maakte was dat hij slechts 29 minuten hiervoor nodig had. De 20-jarige Wemby van de San Antonio Spurt was tegen Toronto Raptors goed voor 27 punten ,14 rebounds en 10 blocks. Dat gebeurde voor het laatst 3 jaar geleden op 22 janauri 2021.

Wembanyama is pas de 5de speler in de NBA met minimaal 25 punten, 10 blocks en 5 assists. Hij staat nu in de rij van RalpH Sampson, Kareem Abdul- Jabbar en David Robinson. De boomlange forward volgde met zijn prestatie Robinson op bij de San Antonio Spurs. Wembanyama kent op dit moment een goed 1ste seizoen in de NBA met gemiddeld ruim 20 punten en 10 rebounds per wedstrijd. Helaas presteert zijn ploeg San Antonio Spurs ondermaats en bezet de laatste plaats in de Western Conference.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNBA Triple- double brengt Wembanyama in geschiedenis boeken San Antonio Spurs