dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

NBA stelt Lebron James in het ongelijk

lees ook ...

Nederlandse vrouwen verliezen van Spanje in de Nation League...

Het is  de Nederlandse vrouwenselectie zaterdag niet gelukt om de zeer belangrijke wedstrijd in  de Nation League van Spanje te winnen. Een winst van de Nederlandse vrouwen zou recht geven op een r...

De NBA heeft op 1 janauri aangegeven dat Lebron James niet gelijk had nadat hij vond dat hem een three-pointer was onthouden in de wedstrijd tussen LA Lakers en Minnesota Timber Wolves.

Bij een stand van 107-104 voor Minnesota Timberwolves en met nog enkele seconden tegaan deed Lebron James de three-point gooi om tenminste de wedstrijd in verlenging te doen gaan, maar zijn gooi werd afgekeurd door de Arbiter en ook na het zien van de NBA – replay. Lebron James kreeg inplaats daarvan 2 punten, waardoor de LA Lakers de wedstrijd met 108-106 verloren.

In een uitgegeven verklaring op 1 janauri schrijft de NBA  het volgende hierover: ” De succesvolle schotpoging van Lebron James werd aanvankelijk door de arbiters op het veld beoordeeld als een twopointerschot.Na beoordeling door de NBA- Replay Center- Functionaris was er geen duidelijk en overtuigend visueel bewiijs dat de beoordeling onjuist was, en daarom geen basis om deze ongedaan te maken. Wanneer James zijn hielen ophft om voor zijn schot te springen, laat de herhling duidelijk zien dat zijn rechtervoet naar voren rolt, waarbij de punt van zijn schoen de Threepointslijn raakt. Om te zorgen dat het schot van een speler een threepointer wordt, mag de speler de threepointsline pas aanraken nadat zijn schot is losgelaten. Lebron James is een andere mening toegedaan en vindt dat het een threepointer was.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNBA stelt Lebron James in het ongelijk