vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

NBA Historische 50 punten voor Luka Doncic

lees ook ...

NBA ALL-STAR Weekend start vrijdag

Ook deze vrijdag staat het NBA All-Star weekend op schema met wat oude en nieuwe festiviteiten. Het jaarlijks terugkerend NBA All Star Weekend start dit weekend. Dit jaar wordt het gehouden in Indi...

Luka Doncic van de Dallas Mavericks scoorde op eerste kerstdag in de NBA wedstrijd tegen de Phoenix Suns 50 punten.

Het was voor Luka Doncic een historische kerstavond. De Superstar  van de Dallas Mavericks scoorde tegen de Phoenix Suns maar liefst 50 punten en 15 assists.Daarnaast passeerde hi de 10.000 carrierpunten in een wedstrijd die met 128-114 werd gewonnen van de Phoenix Suns.Dallas won voor de 2de keer op rij, nadat zij eerder vier wedstrijden hadden verloren.Grayson Allen scoorde de meeste punten voor de Phoenix Suns en wel 32. Kevin Durant was goed voor 16 punten.

In de andere wedstrijd van de avond was de Boston Celtic te sterk voor de LA Lakers en wonnen met 126-115.Kristaps Porzingis scoorde 28 punten en pakte 11 rebounds voor Boston Celtics. Anthony Davis van de LA Lakers scoorde er 40 punten en pakte ook nog 13 rebounds maar net niet genoeg om te winnen van Boston Celtic. Het was de laatste wedstrijd van Boston’s rodtrip van 4 wedstrijden in Californie. De Celtics wonnen er drie en verloren slechts 1 keer, tegen Golden State Warriors na verlenging.

Miami Heat in topper te sterk  voor 76ers.

Rookie Jaime Jaquez Jr. speelde namens Miami Heat de beste wedstrijd uit zijn leven, met 31 punten en 10 rebounds had de Mexicaan een groot aandeel in de zege van de Heat op de Philadelphia 76ers, 119-113. Bij de 76ers ontbrak Joel Emblid vanwege een blessure.Tobias Harris scoorde bij de 76ers de meeste punten 27.

   Nuggets winnen kampioenswedstrijd van Warriors.

Denver Nuggets heeft het duel tussen de twee recentste kampioenen in de NBA gewonnen van Golden State Warriors met 120-114.Het was een gelijkopgaand duel tussen de kampioenen van 2022 (Warriors) en 2023 (Denver), maar door een goede eindsprint trokken de Nuggets aan het langste eind. Jamal Murray scoorde 28 punten terwijl sterspeler Nikola Jokic 26 punten scoorde. Bij Golden State Warriors scoorde Stephen Curry slechts 18 punten, een laag gemiddelde voor een speler als Curry.

New York Knicks maakt einde aan zegereeks Milwaukee .

Na 7 overwinningen op rij, is er maandag op 1ste kerstdag een einde gekomen aan de zegereeks van Milwaukee Bucks. De ploeg van sterspeler Giannis Antetokounmpo verloor met 129-122 van de New York Knicks. De grote man bij de Knicks was Jalen Brunson, de guard eindigde de wedstrijd als topscorer met 38 punten. Het is de 2de wedstrijd op rij waar Brunson een hoge score haalt.Giannis en Lillard eindigden bij de Bucks elk met 32 punten.Ondanks de nederlaag blijven de Bucks op de 2de plek in de Eastern Conference.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNBA Historische 50 punten voor Luka Doncic