donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

NBA FINALS/ Boston Celtics een stap dichterbij titel NBA

lees ook ...

SML/ Intermoengotape behoud zicht op vierde plek play-offs...

De ploeg van Intermengotapoe heeft na het bedanken van trainer Jesron Jeroe de draad weer opgepakt en won het fgelopen weekend overtuigend met 6-0 van Leo- Victor. Spelers en de rest van de staf va...

Boston Celtics is na de overwinning van woensdagavond op de Dallas Mavericks nog maar een stap verwijderd van het kampioenschap in de NBA.

Na de 106-99 overwinning staan de Celtics op een 3-0 voorsprong in de NBA Finals tegen Dallas Mavericks. Een overwinning in Game 4 zal de 18de titel zijn van de Celtics in de NBA. Voorafgaand aan de wedstrijd van de best- of seven serie werd stilgestaan bij het overlijden van Jerry West, de man aan wie de NBA haar logo heeft te danken. West, die als speler, coach en bestuurder succes behaalde bij met name Los Angeles Lakers overleed woensdag op 86- jarige leeftijd.

De Celtics moesten het zonder Kristaps Porzingis stellen. De Let liep een voetblessure op in de 2de wedstrijd en het is de vraag of hij optijd fit zal zijn om alsnog in actie te komen tijdens de finals.Voor Dallas Mavericks was de noodzaak duidelijk. Nog nooit kwam een NBA- ploeg terug van een 3-0 achterstand in een play-offs serie, om vervolgens te winnen.

Met nog 4 minuten tegaan in de 4de quarter kreeg Doncic zijn 6de persoonlijke fout, wat betekende dat hij het veld moesten verlaten en daardoor wist hij ook dat de wedstrijd uitgespeeld was en Celtic vrij de 3de overwinning kon behalen. Game 4 wordt vrijdagavond afgewerkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNBA FINALS/ Boston Celtics een stap dichterbij titel NBA