dinsdag 27 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

NBA Basketballer Draymond Green voor onbepaalde tijd geschorst

lees ook ...

NBA Boston Celtic verstevigen koppositie door achtste overwi...

De Boston Celtics boekten zaterdagavond hun achtste overwinning op rij in de NBA competitie tegen de New York Knicks en zijn nu de absolute koploper in de Eastern Conference. In Madison Square ...

De NBA heeft Draymond Green die uitkomt voor de Golden State Warriors voor onbepaalde tijd geschorst vanwege de klap die hij dinsdagavond tijdens de wedstrijd tussen de Golden State Warriors en Phoenix Suns  uitdeelde aan Jusuf Nurkic van Phoenix Suns.

Het is overigens niet de 1ste keer dat Green betrokken is bij een soortgelijk incident in zijn 12- jarige carriere in de NBA. Green is reeds 18 keer uit het veld gestuurd vanwege zijn wangedrag. Dat is het meeste van alle actieve basketballers in de NBA competitie. De Amerikaanse basketbalbond heeft Green een boete opgelegd van 141.000 euro voor elke wedstrijd die hij mist. De NBA is van mening dat hij pas weer mag spelen als hij aan een aantal voorwaarden voldoet, welke die voorwaarden zijn is niet bekend gemaakt, maar het is nu wel duidelijk dat Green het te bont heeft gemaakt.

Aan de hand van een behandelplan van de Golden State Warriors en zijn zaakwaarnemer, zal Green zijn gedrag zichtbaar moeten veranderen. Als de schorsing bij gebrek aan verbetering langer dan 20 wedstrijden duurt, zal zijn boete per wedstrijd oplopen naar 186.000 euro.

LAKERS WINNEN ZONDER GEBLESSEERDE LEBRON

De LA Lakers hebben woensdagavond moeten doen zonder de licht geblesseerde Lebron James. Anthony Davies zorgde wel ervoor dat het gemis van James beperkt bleef want hij scoorde 37 punten en 10 rebounds in de 122- 119 overwinning op de San Antonio Spurs. De Fransman Wembanyama scoorde 30 punten, 13 rebounds en 6 blocks voor de Spurs. Het was de 18de nederlaag op rij voor de San Antonio Spurs.

GIANNIS ANTETOKOUNMPO VESTIGD CLUBRECORD

Bij de Milwaukee Bucks was Giannis Antetokounmpo flink op schot woensdagavond want hij scoorde 64 punten voor zijn club en vestigde daarmee een clubrecord. Milwaukee Bucks won met 140-126 van de Indiana Pacers.Giannis dacht na zijn clubrecord de wedstrijdbal mee te kunnen nemen naar huis maar Pacers speler Oscar Tshiebwe vond van niet omdat hij zijn eerste officiele punt liet noteren in de wedstrijd. Giannis ging verhaal halen na de wedstrijd bij de arbiters, maar de bal was al afgegeven aan de speler van Pacers. Uiteindelijk kreeg Giannis toch de bal. In de andere wedstrijd voor de Detroit voor de 21ste keer op rij in de NBA, er werd met 111-129 verloren van de 76ers.

MILWAUKEE, WISCONSIN – DECEMBER 13: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks leaves the court following a game against the Indiana Pacers at Fiserv Forum on December 13, 2023 in Milwaukee, Wisconsin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNBA Basketballer Draymond Green voor onbepaalde tijd geschorst