dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Nationale U-17 meisjesselectie gaat voor het beste

lees ook ...

Engeland zet met overwinning belangrijke stap kwalificatie E...

De Nationale voetbalselectie van Engeland zette zondagavond met de overwinning op Oekranie een belangrijke stap richting kwalificatie voor EK 2024 in Duitsland De ploeg van trainer Gareth Southgate...

De nationale meisjesvoetbalselectie U-17 moet op 22 oktober op het terrein van IMG Academy spelen tegen St.Kitts en Nevis. Hun tweede wedstrijd is twee dagen later tegen de Britse Maagdeneilanden. Het team vertrekt maandag naar de Verenigde Staten. Zij zullen moeten eindigen boven groep A van de Britse Maagdeneilanden en Sint Kitts en Nevis om door te gaan naar de volgende ronde. Dit is haalbaar volgens de bondcoach.

De speelsters hebben een optimale voorbereiding gehad. Ook kunnen zij er hard tegenaan gaan. Bondcoach Brian Aalse is hoopvol gestemd. “De meeste meisjes hebben al internationale ervaring opgedaan, omdat zij op Trinidad met de U-15 selectie hebben gespeeld”, aldus de coach. Vijf speelsters maakten ook deel uit van de nationale U-20 selectie, die haar poule won op Curaçao.

Er wordt twee keer per dag getraind. Een tegenvaller is het feit dat er geen competities worden afgedraaid momenteel. Er is van alles gedaan om de wedstrijdritme mee te nemen, door zoveel mogelijk oefenwedstrijden te spelen tegen de U-20 en de seniorenselectie.

De bondcoach heeft jammer genoeg niet veel informatie over de tegenstaanders. Wel is bekend dat zij hoger op de Concacaf-ranglijst staan. Sint Kitts en Nevis staat op de 21ste en de Britse Maagdeneilanden op de 26ste plaats. Suriname staat op plek 30.

Toch is winnaar worden van de poule, haalbaar voor ons. “Wij hebben geloof en de meisjes tonen veel wilskracht” zegt Aalse overtuigd. Hij spreekt van een grote eenheid onder de meisjes, en dat is hun kracht.  De speelsters ondersteunen  elkaar .

De U-17 selectieKeepers: Shantella Felter en Adiel Kasdiran. Verdedigers: Mandy Doelahmarsidi, Dyene Krimbo, Tamar Soesman, Shayenne Grebbe, Tesde Mertil en Nagaya Tese. Middenvelders: Michajah Emanuels, Samanie Loe A Foe, Royanie Karjasemita, Damerez Williams, Shequeenie Felter, Shradha Tedjoe en Adriella Jubithana. Aanvallers: Odensa Kwasie, Saveira Gallant en Samarah Griffith.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNationale U-17 meisjesselectie gaat voor het beste