maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nationale Judo kampioenschappen 2024 succesvol verlopen

lees ook ...

Euro2024/ Frankrijk mogelijk zonder Mbappe tegen Nederland...

De spits van het Franse elftal Kylian Mbappe zal helaas de wedstrijd tegen Nederland aan zich voorbij moeten gaan vanwege het oplopen van een gebroken neus in de eerste EK wedstrijd van Frankrijk. ...

De SJF Nationale Judo kampioenschappen2024 die afgelopen zaterdag werden gehouden zijn een succes geworden met een deelnemers aantal van 105 vechters.

Aan deze Nationale Judo Kampioenschappen onder de paraplu van de Surinaamse Judo Federatie hebben 4 judoclubs,Tatami, Sonkei, Jigoro Kano en Kaizen met een totaal van ruim 105 vechters vanaf 5 jaar meegedaan. De wedstrijden werden in een bomvolle hal in het Jeugdcentrum afgewerkt. In de damesklasse hadden 4 jongedames zich ingeschreven. De winnaar in deze klasse is geworden judoka Yehna Buyne van de Judoclub Sonkei. Op de 2de plaats is geeindigd de jongste deelneemster in de dames openklasse, de twaalfjarige Semariah Roosveld van Kaizen Judoclub.

10 heren hadden zich ingeschreven voor deelname  in de herenopenklasse. In de finale waren de Judoka’s  Earl Bruce van Judoclub Tata,i en Zizov Abas van Judoclub Kaizen die elk kampioen zijn geworden in hun eigen klasse.Abas wist Bruce 2 keer met een overname techniek te overmeesteren en waarvoor hij wazari’s scoorde en daardoor de winst op zijn naam schreef. De organisatie blikt overall tevreden terug op deze Nationale Judo kampioenschappen 2024. De volgende wedstrijden zijn de Tachiwaza kampioenschappen die gepland staan voor 10 augustus 2024.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNationale Judo kampioenschappen 2024 succesvol verlopen