maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Nation League halve finale vrouwen Nederland tegen Spanje

lees ook ...

UFC Mexico Royval wint rematch van Moreno

In Mexico City stond zaterdagavond in de vlieggewicht klasse de rematch tussen Brandon Moreno en Brandon Royval die door Brandon Royval werd gewonnen. Brandon Moreno keerde voor  het eerst teru...

De vrouwenvoetbalselectie van Nederland zal het in de halve finale van de Nation League opnemen tegen Wereldkampioen Spanje na de loting maandagochtend.

Spanje is geen onbekende tegenstander voor Nederland. Op het laatst gehouden WK voor vrouwen in Australie/New Zeeland verloor Nederland in de kwartfinale van de latere Wereldkampioen Spanje. De andere halve finale gaat tussen Frankrijk en Duitsland. De landen die de finale spelen zijn dan gelijk geplaatst voor de Olympische volgend jaar in Frankrijk.Doordat de Olympische Spelen in Frankrijk gehouden worden is Frankrijk  automatisch geplaatst.

Duitsland heeft Frankrijk geloot in de halve finale en heeft eigenlijk een dubbele kans. Bij een overwinning kwalificeert Duitsland zich voor de spelen. Als Frankrijk wint, heeft Duitsland een 2de kan in de troostfinale . Hierdoor is het gunstig als een land tegen Frankrijk  de halve finale mag spelen. Voor Nederland is het dus ook van belang dat Frankrijk Duitsland verslaat, in dat geval krijgt Nederland ook een 2de kans, bij een nederlaag tegen spanje.De halve finale wedstrijden staan gepland voor 23 februari en de finale op 28 februari.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNation League halve finale vrouwen Nederland tegen Spanje