dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

SVB verlengt contract Aron Winter niet

lees ook ...

U20 Concacaf Suriname wint ook tweede wedstrijd

De Nationale U20 selectie van Suriname heeft dinsdag de ploeg van Guyana met 4-1 verslagen in de U20 Concacaf kwalificatie ronde. De U20 selectie van Suriname speelde dinsdag ook een heel sterke we...

Het bestuur van de Surinaamse voetbalbond heeft besloten het contract van bondscoach Aron Winter niet te verlengen. Het boterde al een hele tijd niet tussen de bondscoach van NATIO Suriname  Aron Winter en het bestuur van de SVB.

Opvallend is dat sedert per 1 december 2023 Aron Winter geen bondscoach meer was. Geruchten deden al een hele tijd de ronde dat Winter geen bondscoach meer was en nu is het bevestigd. Aron Winter en de SVB verschilden van beleidsinzichten. NATIO speelde nauwelijks of geen oefen wedstrijden. Volgens het bestuur is het beoogde doel niet gehaald. Geen plaatsing voor Copa America, slechts behoud van de A League (Nation League).

Het is allang geen nieuws meer dat om dezelfde redenen Dean Gorre, Stanley Menzo en nu Aron Winter hebben bedankt als bondscoach van NATIO. Bestuursleden die geen kaas hebben gegeten van voetbal willen over voetbaltechnische zaken  praten en bepalen. Welke spelers aangetrokken moeten worden, wie opgesteld moet worden, bestuursleden die bij alle technische meetings van de selectie aanwezig willen zijn.Duidelijk is weer geworden dat het probleem niet bij de coaches is, maar bij het huidig bestuur.

Suriname nu verder van WK2026.  De roep naar een grote schoonmaak op bestuurlijk vlak is groter aan het worden. Nu ook Aron Winter de laan is opgestuurd. NATIO Suriname nu stuurloos.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSVB verlengt contract Aron Winter niet