maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

NATIO Suriname speelt oefen interlandwedstrijden in Nederland

lees ook ...

NBA Toch nog een plaats voor de Lakers in de Play-offs

De 39-jarige sterspeler van de LA Lakers Lebron James had dinsdagavond met zijn 23 punten een belangrijk aandeel in de 110-106 overwinning op de New Orleans Pelicans. Door de 110-106 overwinnin...

De Nationale  senioren voetbalselectie van Suriname speelt in de maand maart twee oefen interland wedstrijden in Nederland.

NATIO Suriname zit vanaf bondscoach Aron Winter zijn contract niet werd verlengd zonder bondscoach. Opvallend is wel dat er nieuwe spelers worden toegevoegd aan de selectie zonder inbreng van een coach. Direkteur voetbalzaken bij de SVB Brian Tevreden is de deskundige tussen aanhalingstekens de voetbaldeskundige die precies weet welke spelers de nog niet gekozen bondscoach nodig zal hebben. In Suriname is dat echt een omgekeerde wereld. Je hebt geen bondscoach maar je selecteerd spelers.Hoe serieus moeten zaken wel genomen worden in Suriname, als we lopen te vertellen dat we willen mee doen aan WK2026.

Curacao is Suriname weer eens een stapje voor . Dick Advocaat werd een jaar eerder al gevraagd om bondscoach te worden van Curacao toe gaf hij aan dat de voetbalbond van Curacao een aantal zaken eerst goed in orde moest maken, een gedegen planning, goede financiele vooruitzichten, trainingen, het regelmatig spelen van oefen wedstrijden mogelijk maken, spelers uit het buitenland, die een link hebben met het eiland interesseren om voor het eiland uit te komen. Het bestuur van Curacao heeft de zaken serieus aangepakt en begin dit jaar kwam Advocaat terug op zijn beslissing toen hij zag dat zaken zijn aangepakt, verbetert en het bestuur zijn vertrouwen had gewonnen. Helaas kunnen we dat niet zeggen van het huidig bestuur van de SVB, ze hebben nooit geld, willen alles zelf bepalen zonder enige kennis van voetbal.

We bevinden ons al bijna in de 3de week van Februari nog steeds geen schijn van een nieuwe bondscoach, maar er worden oefenwedstrijd gepland. Namen van Boogarde, Davids, Menzo worden onder andere genoemd. Ook de voetbal deskundige van de SVB Brian Tevreden wilde geen namen noemen.  Stanley Menzo terug als bondscoach, op papier een leuk idee, maar in de praktijk komt hij niet geloofwaardig over, was al bondscoach en liet Suriname en NATIO in de steek voor het grote geld in China. Wie zegt dat hij het niet weer zal doen. Oja, de tegenstanders van de 2 oefen interland wedstrijden in Nederland van NATIO zijn nog niet bekend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNATIO Suriname speelt oefen interlandwedstrijden in Nederland