dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(4)

“Natio” speelsters vertrekken naar Suriname

lees ook ...

Frenkie de Jong start rentree met gelijkspel Barcelona

De 26-jarige Nederlandse international Frenkie de Jong startte zijn rentree bij Barcelona met een gelijkspel tegen Rayo Vallecano in de de La Liga zaterdagochtend. Opvallend bij de rentree van Fren...

De voetbalsters die geselecteerd zijn voor het nationaal Surinaams vrouwen elftal, zijn vanochtend vroeg vertrokken naar Suriname. Rowena Ondaan (SSS) Griffith Vaissaaire (SSS), Aimy  Banarsie (PEC Zwolle), Mayra Tjin-A-Koeng (Be Quick’28) en Ravalcheny van Ommeren (Excelsior) komen nu voor het eerst samen om af te reizen naar Suriname.

De toekomstige internationals van Suriname geven zien de reis vol spanning tegemoet. Ze zijn verheugd om te mogen uitkomen voor het Surinaams vrouwen elftal. De wedstrijden zullen veel van hun vragen maar ze zijn hoopvol en geven aan volop strijd te zullen leveren. Dat zij nu gevraagd zijn om te spelen voor Suriname, zien zij als een positieve ontwikkeling voor het vrouwen voetbal in Suriname.

“Ik denk dat een mix van speelsters vanuit Nederland met Surinaams origine en speelsters in Suriname een goede aanvulling kan zijn. Net zoals dat nu bij de mannen is, kunnen we aan iets moois gaan bouwen”, aldus Ondaan.

De meiden weten dat zij pittige wedstrijden zullen spelen, Mexico wordt daarbij als zwaarste tegenstander gezien. “We gaan ons best doen om zoveel mogelijk eruit te halen en strijd leveren”, klinkt t volhardend door Aimy Banarsie.

Griffith Vaissaire is blij met haar selectie, “Ik vind het een hele eer om te spelen voor Suriname, spannend maar vooral een eer. Ik heb er heel veel zin in”.

De versterkingen voor het Surinaamse vrouwenteam hebben als doel om het eindtoernooi te bereiken van de CONCACAF cup in Mexico.

De SVB heeft een samenwerking met het managementbureau van ex-voetballer/trainer Brian tevreden, genaamd “Tevreden Group”.
Deze hebben de opdracht om nu ook om Surinaamse speelsters in Nederland te benaderen om het Surinaamse vrouwenvoetbal naar een hoger plan te tillen. Dit plan was al eerder ingezet bij de mannen van “Natio” onder leiding van ex-bondscoach Dean Gorré.
De voetbalsters zullen twee kwalificatiewedstrijden spelen tegen Mexico (uit) op 18 februari en Anguilla (thuis) op 22 februari. De wedstrijden worden gespeeld om de CONCACAF Cup.
In april zullen de volgende twee kwalificatiewedstrijden gespeeld worden tegen Puerto Rico (uit) 8 april en Antigua en Barbuda (thuis) 12 april. Het doel is om het eindtoernooi te bereiken van de CONCACAF cup in Mexico.
Het resultaat van dit toernooi zal uitwijzen of de vrouwen van Suriname zullen deelnemen  aan het WK voor vrouwen in 2023 welke gehouden zal worden in Australië en Nieuw-Zeeland en de Olympische Spelen in 2024.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport"Natio" speelsters vertrekken naar Suriname