dinsdag 7 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Na twee jaren weer ” BIGI BROKI WAKA”

lees ook ...

Hakim Ziyech toch niet naar PSG

De transfer van Hakim Ziyech naar PSG op huurbasis is door getreuzel van Chelsea in het water gevallen. Ziyech was al medisch gekeurd bij PSG en moest wachten op de administratieve documenten die opge...

De organisatie ” Bigi Broki Waka” heeft na twee jaren gemeend d overe wandel en snelloop op de Jules Wijdenbosch brug weer te organiseren op zondag 8 januari 2023.

De ”Bigi Broki Waka” is een evenement die in principe aan het begin van elk nieuw jaar wordt gehouden en waarbij mensen wandelend, trimmend , snelwandelend over de Jules Wijdenbosch brug gaan en wel heel vroeg in de ochtend. Afgelopen twee jaren werd dit evenement niet gehouden vanwege Covid -19 niet alleen in Suriname maar over de gehele wereld.De organisatie heeft dit jaar toestemming gehad van het Ministerie van Volksgezondheid gehad dit evenement te mogen organiseren welliswaar met minder mensen op de been.Normaal doen ongeveer 5.000 mensen mee aan deze ” BIGI BROKI WAKA” maar de organisatie heeft het dit jaar gehouden op 3.500 deelnemers.Vanuit Meerzorg (Commewijne) zullen de mensen lopend over de brug gaan en eindigen aan de andere kant va de brug, dat is richting stad.Er is ook een 10km en 5 km snelloop met at deelname van een aantal buitenlanders. Het geheel start om 0.6.00  Surinaame tijd in de ochtend.De voorzitter van de organisatie  Hans Girjasing verwacht een vlot verloop van het evenement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportNa twee jaren weer '' BIGI BROKI WAKA''