zaterdag 30 september 2023
37.6 C
Paramaribo
16.9 C
Amsterdam
0
(0)

” Na 1151 wedstrijden als Keeper is het genoeg” zegt Buffon

lees ook ...

Dick Advocaat slaat aanbod uit Curacao af

De 76-jarige Nederlandse coach gaat toch niet aan de slag als bondscoach van Curacao en blijft toch gewoon met pensioen. Volgens Dick Advocaat zijn een aantal zaken niet goed of helemaal niet gereg...

De 45-jarige  Italiaanse keeper Gianluigi Buffon heeft aangekondigd  officieel te zullen stoppen als Profvoetballer.

Gianluigi Buffon, di al een aantal keren gezegd had te zullen stoppen als Profvoetballer kwam vaak terug op zijn besluit. “Dit keer is het echt dat ik stop als Profvoetballer” zei  Buffon nadat hij het wereldkundig bekend heeft gemaakt dat hij het 1151 wedstrijden in het doel te hebben gestaan ermee stopt. Vrijwel iedereen in de sportwereld zet zijn of haar petje af voor deze legendarische keeper. Buffon maakt in 1995 zijn debuut  bij de Italiaanse club Parma en de daarop 28 jaren was hij niet meer weg te denken van de Europese sportvelden. Bij Juventus groeide hij uit tot een van de beste keepers aller tijden, een status die hij extra kracht bijzette toe hij in 2006 Wereldkampioen werd met Italie.

Vanuit Saoedi – Arabie kreeg Buffon nog een aanbieding om wat extra bij te verdienen maar hij heeft het bod afgeslagen, het genoeg geweest. Buffon heeft zijn laatste wedstrijd gekeept bij Parma die nu uitkomt in de Serie B. Na 17 jaar bij Juventus vertrok hij in 2018 naar PSG waar hij 2 seizoenen volmaakte bij de club en daarna terugkeerde naar Turijn. Na 2 jaar bij Juventus besloot de 176-voudige international de cirkel rond te maken een terugkeer bij jeugdliefde Parma.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport'' Na 1151 wedstrijden als Keeper is het genoeg" zegt Buffon