maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Minder geld voor Dortmund bij winnen Championsleague

lees ook ...

Uitblinker Summerville helpt Leeds United aan finale plek

De ploeg van Crysecio Sumkmerville Leeds United heeft zich donderdag door de 4-0 overwinning op Norwich City geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar Premier League. De ploeg ...

De Duitse ploeg Borussia Dortmund die PSG uitschakelde in de halve finale van de Champions league zal bij het winnen van de beker met de grote oren minder verdienen dan wanneer de ploeg de wedstrijd verliest.

Borussia Dortmund krijgt meer geld als het de Champions league van Real Madrid verlies. Bij een nederlaag in de finale ontvangt Dortmund meer geld. Het heeft alles te maken met Real Madrid- speler Jude Bellingham, die vorig jaar de overstap maakte van de Duitse naar de Spaanse club.Bellingham vertrok voor een bedrag van meer 103 miljoen euro van Dortmund naar Real Madrid. In het contract van Bellingham zijneen aantal zaken opgenomen zoals dat Dortmund een bedrag van ongeveer 49 miljoen euro krijgt van Real Madrid, als Bellingham de Champions league weet te winnen met Real Madrid.

Als Dortmund de Champions league finale verliest, dan krijgt het als verliezend finalist alsnog 15,5 miljoen Euro. Daar komt dan ook nog de 49 miljoen erbij vanwege de winst van Jude Bellingham namens Real Madrid. In totaal is dat dus ongeveer 20,4  miljoen euro. In het geval de Duitsers winnen bedraagt het prijzengeld an de UEFA 20 miljoen euro. Dat is ongeveer 400.000 euro minder dan als Dortmund zou verliezen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMinder geld voor Dortmund bij winnen Championsleague