zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

MEXICO EN PANAMA SPELEN FINALE GOLD CUP 2023

lees ook ...

Geen Russische ploegen in Europese tournooien zegt UEFA.

De UEFA heeft de Russischevoetbalbond en regering laten weten dat zolang de oorlog tussen Oekraine en Rusland nog gaande is alle Russische ploegen zijn uitgesloten voor deelname aan Europese tournooie...

Panama wist zich woensdagavond voor het eerst sinds 2013 te plaatsen voor de finale van de Concacaf Gold Cup en treft Mexico die van Jamaica won in de finale.

In de halve finale van de Gold Cup was Panama woensdagavond de underdog in de ontmoeting tegen de USA, die de titel van 2021 wilde proloneren. De selectie van de USA startte heel sterk in de wedstrijd maar gaande weg in de 1ste helft kreeg Panama iets meer grip op de wedstrijd en kwam zelfs in 28 ste tot scoren, echter werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.In de  2de helft scoorde Panama wederom maar ook dit doelpunt werd afgekeurd.

Na 90 minuten spelen bleef het dus blanco op het score bord. In de verlenging was het  de ingevallen  Ivan Anderson die Panama  uiteindelijk op een 1-0 voorsprong bracht. Panama waande zich toen al in de finale van de Gold Cup maar in de 105de minuut in de verlenging was het de topscorer van de Gold Cup  Jesus Ferreira die de USA weer hoop gaf,  het werd 1-1 gelijk na 120 minuten voetbal. In de peanlty serie die daarna volgde bleek dat Panama beter was en met de stand van 5-4 wist Panama zich te plaatsten voor de finale van de Gold Cup.

 

 

              MEXICO  WINT RUIM VAN JAMAICA

Op papier zou de wedstrijd tussen Jamaica en Mexico dichter bij elkaar moeten liggen, maar dat gebeurde helaas niet. Jamaica speelde met 5 Premier Leaugue spelers in de basis maar was desondanks niet opgewassen tegen recordkampioen  Mexico.  Het werd een 3-0 overwinning voor Mexico door doelpunten van Henry Martin, Luis Chavez en Roberto Alvarado. Mexico is met deze nieuwe finaleplaats voor de 3de keer op rij aanwezig in de eindstrijd van de Gold Cup. In 2019 won Mexico voor het laatst de Concacaf Gold Cup. Mexico won reeds 8 keer de Gold Cup en hoopt in de finale tegen Panama de 9de titel in de wacht te slepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMEXICO EN PANAMA SPELEN FINALE GOLD CUP 2023