maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Mbappe scoort voor het eerst vijf doelpunten voor PSG in een wedstrijd

lees ook ...

Bondscoach Kroatië Zlatko Dalic bedankt voor functie bij Aja...

Ajax is opzoek naar een nieuwe coach beland bij de coach van Kroatië, die helaas het aanbod van Ajax heeft afgewezen om coach van de ploeg te worden. Ajax heeft sedert het ontslag van Alfred Schreuder...

De 22- jarige Kylian Mbappe  scoorde maandagmiddag voor het eerst vijf doelpunten voor PSG en wel in de bekerwedstrijd tegen Pays de Cassel en werd daarmee ook de eerste speler in de geschiedenis van PSG met 5 doelpunten in een wedstrijd.

In de Franse bekerwedstrijd in de round of 16 tegen de amateur club Pays de Cassel droeg Mbappe ook voor het eerst de aanvoerdersband voor PSG in de Franse competitie, hij droeg eerder de aanvoerdersband maar dan in de vriendschappelijke wedstrijd tussen PSG en AL Nassr.

Mbappe is de 2de aanvoerder bij PSG. De coach besloot de eerste aanvoerder Marquinhos op de bank te houden. Mbappe scoorde vijf van de 7 doelpunten in 7-0 overwinning op Pays de Cassel. In de eerste helft scoorde hij in 12 minuten spelen een hattrick,  het is zijn eerste hattrick in 2023.

In de finale op 18 december 2022,  de f tegen Argentinië scoorde hij ook een hattrick. Tot nu toe scoorde Mbappe in 25 doelpunten in 24 wedstrijden wat hem brengt op een totaal van 196 doelpunten voor PSG, hij is vier doelpunten verwijderd van de 200 doelpunten van  Edinson Cavani (oud speler van PSG). Mbappe is ook de  eerste speler in de geschiedenis van de club  die 5 doelpunten scoort in een wedstrijd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMbappe scoort voor het eerst vijf doelpunten voor PSG in een wedstrijd