0
(0)

Mbappe scoort voor het eerst vijf doelpunten voor PSG in een wedstrijd

Miami Heat en New Orleans Pelicans hebben zich vrijdagavond als teams geplaatst voor de Play-offs in de NBA. In de voorronde, de play-in, schakelde Miami Heat de Chicago Bulls uit. New Orleans ...

De 22- jarige Kylian Mbappe  scoorde maandagmiddag voor het eerst vijf doelpunten voor PSG en wel in de bekerwedstrijd tegen Pays de Cassel en werd daarmee ook de eerste speler in de geschiedenis van PSG met 5 doelpunten in een wedstrijd.

In de Franse bekerwedstrijd in de round of 16 tegen de amateur club Pays de Cassel droeg Mbappe ook voor het eerst de aanvoerdersband voor PSG in de Franse competitie, hij droeg eerder de aanvoerdersband maar dan in de vriendschappelijke wedstrijd tussen PSG en AL Nassr.

Mbappe is de 2de aanvoerder bij PSG. De coach besloot de eerste aanvoerder Marquinhos op de bank te houden. Mbappe scoorde vijf van de 7 doelpunten in 7-0 overwinning op Pays de Cassel. In de eerste helft scoorde hij in 12 minuten spelen een hattrick,  het is zijn eerste hattrick in 2023.

In de finale op 18 december 2022,  de f tegen Argentinië scoorde hij ook een hattrick. Tot nu toe scoorde Mbappe in 25 doelpunten in 24 wedstrijden wat hem brengt op een totaal van 196 doelpunten voor PSG, hij is vier doelpunten verwijderd van de 200 doelpunten van  Edinson Cavani (oud speler van PSG). Mbappe is ook de  eerste speler in de geschiedenis van de club  die 5 doelpunten scoort in een wedstrijd.