vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Mazraoui mag in selectie Bayern Munchen blijven

lees ook ...

” Ik ben erg trots op me spelers” zegt de coach ...

De huidige landskampioen van Suriname Robinhood heeft donderdagavond in een overvolle Essed stadion een stap in de goede richting na de 1-0 op Cavaliers in de eerste finale wedstrijd van Caribbean Cup...

Net als El Ghazi en diverse andere voetballers plaatste Mazraoui een post op Instagram in reactie op de terreur acties van Israel en die posts zorgden voor veel irritatie en onbegrip bij de leiding van Bayern Munchen en er werd zelfs geroepen om hem uit de selectie van Bayern te zetten.

Mazraoui legde aan de leiding van Bayern Munchen uit dat hij een ‘vredelievend persoon’ is en alle vormen van terreur veroordeelt en dat het nooit zijn bedoeling is geweest om met zijn posts ongemak te veroorzaken. Bayern veroordeelt de aanval van Hamas. Bayern- CEO Jan-Chritian Dreesen zegt na de uitleg van Mazraoui  de plooien zijn glad gestreken ,we hebben elkaar weer kunnen vinden en hij heeft ons op geloofwaardige wijze verzekerd dat hij als vredelievend persoon terreur en oorlog resoluut afwijst. Voor ons is er dan geen reden meer om hem uit de selectie te laten.

De kwestie Mazraoui lag extra gevoelig, omdat Bayern Munchen al sinds zijn oprchting wordt brschouwd als een jodenclub. In aanloop naar de 2de Wereldoorlog moest de Joodse voorzitter Kurt Landauer zelfs zijn functie neerleggen. Later keerde Landauer als Holocaust- overlevende terug en legde toen verder de fundering voor een van de succesvolste clubs van Europa.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMazraoui mag in selectie Bayern Munchen blijven