maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Mats Hummels stoot Dortmund naar finale Championsleague

lees ook ...

Uitblinker Summerville helpt Leeds United aan finale plek

De ploeg van Crysecio Sumkmerville Leeds United heeft zich donderdag door de 4-0 overwinning op Norwich City geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar Premier League. De ploeg ...

De Duitse club Borussia Dortmund heeft dinsdag er wederom voor gezorgd dat PSG zich niet heeft kunnen plaatsen voor de finale van de Champions league door de 1-0 overwinning in Parijs.

Wederom is de Champions league – droom van PSG uiteengespat. De Franse ploeg van Luis Enrique verloor wederdom met 1-0 van Borussia Dortmund. In de 50ste minuut was het Mate Hummels die het enig doelpunt in de wedstrijd in kopte. Voor de 3de keer staat Dortmund in de finale van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi.

Een volledig Duitse Champions Leagie- finale na elf jaar tijd. Een toch wel gedroomd affiche voor het Duitse voetbal. Dit met het oog op het naderende EK in Duitsland. Dortmunde legde een week geleden de basis om voor het eerst sinds 2013 weer naar de finale door te stomen.

Coach Luis Enrique van PSG was er zeker van dat zijn ploeg zich zou kunnen plaatsen voor de finale, helaas viel dat als een kaars uitelkaar. PSG probeerde het met Messi en Neymar, maar ook lukte niet en nu met Mbappe en Dembele lukte het ook niet. Dortmund wacht op de andere finalist die moet komen uit de ontmoeting tussen Real Madrid en Bayern Munchen

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMats Hummels stoot Dortmund naar finale Championsleague