donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Mateu Lahoz moet vanwege zijn leeftijd stoppen als arbiter

lees ook ...

LA Liga/ FC Barcelona zet stap in goede richting voor trans...

De zaakwaarnemer van Nico Williams heeft woensdag gesprekken gevoerd met  de Technisch Direkteur van FC Barcelona Deco over een mogelijk transfer van Williams naar de Spaanse club. Clubpresiden...

De 46-jarige Spaanse arbiter  Mateu Lahoz  heeft van de Spaanse arbiters commissie te horen gekregen dat vanwege zijn leeftijd hij moet stoppen als arbiter  en mag verder zijn krachten geven bij de VAR.

De omstreden arbiter  mag wel doorgaan als videoscheidsrechter.De Spanjaard was voer van  discussie tijdens het Wereldkampioenschap voetbal vorig jaar in Qatar.Vooral zijn optreden  in de wedstrijd tussen Nederland en  Spanje was hoofd item van gesprek. Na die wedstrijd moest hij onmiddelijk Qatar  toen verlaten.

Zijn 1ste optreden in  de Spaanse competitie na het Wk  was de wedstrijd tussen Barcelona en  Español, waarbij hij 14 gele kaarten toonde.Ook in zijn 2de wedstrijd na het Wk,  zorgde voor opschudding,  hij vergat na 15 minuten de coach van Seviila Jorge Sampaolie de rode kaart te tonen,maar stuurde hem wel richting de tribune.

Volgens het Spaanse sportblakMarca is Lahoz het niett eens met het besluit dat hij te oud is om La Liga  wedstrijden te fluiten.Na 280 wedstrijden  als scheisrechter, komt er dus een einde aan de indrukwekkende periode  van  Mateu Lahoz.Hij moet 3 keer optreden tijdens het WK , op de Olympische spelen en de finale van Championsleague van 2021.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMateu Lahoz moet vanwege zijn leeftijd stoppen als arbiter