vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

“Mas Monumental ” na verbouwing het grootste stadion van Zuid-Amerika

lees ook ...

Barcelona wint in Campo Nou klassieker van Real Madrid

Barcelona  heeft in hun eigen Camp Nou stadion een zeer belangrijke overwinning geboekt op aartsrivaal Real  Madrid en daardoor de afstand vergroot naar 12 punten In een uitverkocht Camp Nou kwam R...

Het Mas Monumental mag zich vanaf dinsdag het grootste stadion van Zuid- Amerika noemen en wel na de verbouwing

Het Mas Monumental is de thuisbasis van de Argentijnse club River Plate.Na de verbouwing kunnen er nu 84.567 toeschouwers in, dat is 12.000 meer  voor de verbouwing.Het Argentijnse stadion neemt daarmee het record over van het Monumental stadion in Lima, dat een capaciteit kent van 80.093 toeschouwers.Naast de verbouwing krijgt het van River Plate ook een andere naam , het Mas Monumental. De vorige naam van het stadion was het Monumental de Nunez. River Plate mocht afgelopen hun eerste wedstrijd spelen in het nieuwe overvolle stadion met 84.567 toeschouwers. De fans van River Plate keerden niet teleurgesteld naar huis want hun club won met 2-1 van Argentinos Juniors.

Door het weghalen van de sintelbaan en een extra tribune daar te bouwen kunnen de fanatieke supporters nog dichterbij het veld zitten.Het nieuwe Mas Monumental is echter nog steeds niet het grootste stadion van de wereld.1st May stadion in de hoofdstad van Noord- korea,Pyongyang is het grootste stadion met een capaciteit van 114.000 supporters, ruim 14.000 meer dan in het Camp Nou van FC Barcelona.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSport"Mas Monumental " na verbouwing het grootste stadion van Zuid-Amerika