zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Marokko vrouwen winnen voor het eerst op een Wk

lees ook ...

Anthony terug in de selectie van Manchester United

De Braziliaan Anthony mag van Manchester United weer met de ploeg trainen na een uitgebreid gesprek te hebben gehad met de politie over de aangeklaagd ingediend door zijn ex-vriendin over mishandeling...

Het Marokkaanse vrouwenelftal heeft op het wereldkampioenschap voetbal in Nieuw -Zeeland en Austalie geschiedenis geschreven door Zuid-korea met 1-0 te verslaan.

Door een doelpunt van Ibtissam Jraidi werd Zuid- Korea met 1-0 verlagen. Voor Marokko betekent dit de 1ste overwinning ooit op een WK. Eerder in dit toernooi verloor de debutant met 0-6 van Duitsland. De overwinning van Marokko was nog niet alles wat op het veld gebeurde, de grote verrassing was wel  dat Marokko verdediger Nouhaila Benzina een Islamitishe hoofddoek droeg de Hijab genaamd. Dit is voor het eerst op een WK. Het dragen van een hoofddoek om religieuze redenenis sinds 2014 door de FIFA toegestaan.

In dezelfde groep H staat Colombia met een been in de achtste finale na winst op Duitsland. Het 1ste doelpunt van Colombia werd in de 52ste minuut gescoord door de 18-jarige supertalent  Linda Caicedo. Vlak voor tijd dacht Duitsland een punt te zullen pakken bij Colombia nadat Alexandra Popp uit een penalty de gelijkmaker had gescoord maar het was Manuela Vanegas in blessure tijd het winnend doelpunt voor Colombia scoorde. Colombia staat na 2 wedstrijden op de 1ste met de volle 6 punten. komende donderdag zal beslist worden wie en wie overgaan naar de 1/8 finale want hebben we de laatste groepswedstrijden Duitsland vs Zuid- Korea  en Marokko vs Colombia.

NIEUW – ZEELAND UITGESCHAKELD

In groep A is Nieuw- Zeeland uitgeschakeld door het 0-0 gelijkspel tegen Zwitserland terwijl Noorwegen overtuigend met 6-0 won van de Filipijnen. Zwitserland staat in deze groep op de 1ste plaats met 5 punten. Noorwegen en Nieuw- Zeeland hebben 4 punten maar de Noren hebben een beter doelsaldo. De Filipijnen eindigen met 3 punten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMarokko vrouwen winnen voor het eerst op een Wk