dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Marokko, Spanje en Portugal organiseren WK2030

lees ook ...

UFC 305/ Jairzinho ” Bigi Boy”gaat voor snelle u...

De Surinaamse trots en MMA- fighter Jairzinho " BIGI BOI" Rozenstruik neemt het op 17 augustus in Australie op tegen Tai Tuivasa en geeft aan tegaan voor een snelle Knock-out. In de UFC 305 zwa...

Het Wereldkampioenschap voetbal wordt in 2030 gehouden in Marokko, Spanje en Portugal dit heeft de FIFA woensdag bekend gemaakt.

Het Wereldkampioenschap viert dat jaar zijn 100ste verjaardag, waardoor er gekozen i voor een ander constructie door het in 3 landen te houden. Het WK wordt namelijk in drie contitenten afgewerkt. De openingswedstrijden van het WK2030 gespeeld in Argentinie, Uruguay en Paraguay. Zuid- Amerika wilde aanvankelijk het hele toernooi toegewezen krijgen, aangezien het  continet gastheer was het WK1930. De FIFA ging hiermee niet accoord, maar wijst wel de 1ste drie wedstrijden toe aan Zuid- Amerika.

Alle 6 landen plaatsen zich automatisch voor het WK. Uruguay was gastheer en winnaar van het allereerste WK. Argentini werd in de finale verslagen. Paraguay is hetland vanuit waar de Zuid- Amerikaanse voetbalfederarie CONMEBOL regeert. In 1930 was CONMENBOL, nog de enige confederatie. Na de 3 eerste wedstrijden zal de rest van het toernooi gespeeld worden in Marokko. De openingsceremonie wordt in Marokko gehouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMarokko, Spanje en Portugal organiseren WK2030