donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Marokko, Spanje en Portugal organiseren WK2030

lees ook ...

NBA Achtste overwinning op rij voor Orlando Magic

Orlando Magic heeft woensdagavond de achtste overwinning op rij geboekt in de NBA competitie na de 139-120 overwinning op de Washington Wizards. De Duitser Franz Wagner scoorde de meeste punten bij...

Het Wereldkampioenschap voetbal wordt in 2030 gehouden in Marokko, Spanje en Portugal dit heeft de FIFA woensdag bekend gemaakt.

Het Wereldkampioenschap viert dat jaar zijn 100ste verjaardag, waardoor er gekozen i voor een ander constructie door het in 3 landen te houden. Het WK wordt namelijk in drie contitenten afgewerkt. De openingswedstrijden van het WK2030 gespeeld in Argentinie, Uruguay en Paraguay. Zuid- Amerika wilde aanvankelijk het hele toernooi toegewezen krijgen, aangezien het  continet gastheer was het WK1930. De FIFA ging hiermee niet accoord, maar wijst wel de 1ste drie wedstrijden toe aan Zuid- Amerika.

Alle 6 landen plaatsen zich automatisch voor het WK. Uruguay was gastheer en winnaar van het allereerste WK. Argentini werd in de finale verslagen. Paraguay is hetland vanuit waar de Zuid- Amerikaanse voetbalfederarie CONMEBOL regeert. In 1930 was CONMENBOL, nog de enige confederatie. Na de 3 eerste wedstrijden zal de rest van het toernooi gespeeld worden in Marokko. De openingsceremonie wordt in Marokko gehouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMarokko, Spanje en Portugal organiseren WK2030