vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Marketa Vondrousova schrijft geschiedenis op Wimbledon

lees ook ...

Jayen Gerold tekent zijn eerste profcontract bij AZ Alkmaar

De 19- jarige Jayen Gerold geboren uit Surinaamse ouders heeft dinsdag zijn profcontract getekend bij Jong AZ in het AFAS Stadion en blijft tot medio 2025 bij AZ. Jayen Gerold, vleugelaanvaller...

De 24-jarige Tsjechische Marketa Vondrousova schreef zaterdagochtend op Wimbeldon door in de finale  Ons Jabeur met 6-4 6-4 te verslaan.

Marketa Vondrousova heeft zaterdagochtend voor een unicum gezorgd in de finale op Wimbledon. Marketa won als eerste ongeplaatste speelster het zogenoemde open tijdperk de titel op het Londense gras door de Tunesisce Ons Jabeur met 6-4 6-4 te verslaan. Jabeur stond vorig jaar ookal in de finale op Wimbledon maar verloor in de finale van de Kazachse Elena  Rybakina.

Jabeur won de 1ste set heel sterk en heel even leek het erop dat Jabeur op de goede weg was om de titel te pakken, maar Vondrousova herstelde zich optijd met  twee breaks op rij. Ook in de 2de set  haalde ze een achterstand  om in een voorsprong,  maar verloor toch de 1ste set met 4-6. In de 2de set probeerde Jabeur  het weer maar dat lukte ook  niet, verloor uiteindelijk met 4-6. Voor Jabeur was het haar 3e verloren finale van een grandslam. Na haar  nederlaag in de Wimbledon finale van vorig jaar verloor ze ook de finale van de US Open.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMarketa Vondrousova schrijft geschiedenis op Wimbledon