dinsdag 28 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

Marcin Oleksy eerste gehandicapte speler genomineerd voor de Puskas- Award

lees ook ...

LA Lakers verliezen ondanks de terugkeer van Lebron James

De LA Lakers verloren zondagavond ondanks de terugkeer van hun sterspeler Lebron James van de Chicago Bulls met 118-108 in de NBA Lebron James raakte op 28 februari tegen de Dallas Mavericks gebles...

De Pool Marcin Olekey gaat de geschiedenis in als de eerste gehandicapte voetballer, die genomineerd is voor de Puskas- Award 2022. De Puskas- Award wordt elk jaar uitgereikt aan de speler met het beste, mooiste doelpunt gescoord in het afgelopen seizoen.

De gehandicapte Pool Oleky komt voor op de nominatielijst voor het beste doelpunt gescoord in 2022. Zo maakte de FIFA vrijdag bekend. Andere spelers die op de lijst van genomineerden voorkomen zijn: Dimitri Payet en de Braziliaan Richarlison.

Het bijzondere van de Puskas-Award 2022 is dat voor het eerst in de geschiedenis van de uitreiking is dat een gehandicapte voetballer op de nominatielijst voorkomt. De Puskas- Award wordt op 27 februari uitgereikt tijdens het FIFA-gala in Parijs. De spectaculaire halve omhaal van Oleksy met krukken is ook echt heel erg bijzonder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMarcin Oleksy eerste gehandicapte speler genomineerd voor de Puskas- Award