maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Marcin Oleksy eerste gehandicapte speler genomineerd voor de Puskas- Award

lees ook ...

EK2024/ Belgie schud valse start van zich af

De Rode Duivels kenden een valse start op het Europeeskampioenschap  in Duitsland door het verlies tegen Slowakije. Door een snelle goal zaterdag tegen Roemenie werd er een goede basis gelegd v...

De Pool Marcin Olekey gaat de geschiedenis in als de eerste gehandicapte voetballer, die genomineerd is voor de Puskas- Award 2022. De Puskas- Award wordt elk jaar uitgereikt aan de speler met het beste, mooiste doelpunt gescoord in het afgelopen seizoen.

De gehandicapte Pool Oleky komt voor op de nominatielijst voor het beste doelpunt gescoord in 2022. Zo maakte de FIFA vrijdag bekend. Andere spelers die op de lijst van genomineerden voorkomen zijn: Dimitri Payet en de Braziliaan Richarlison.

Het bijzondere van de Puskas-Award 2022 is dat voor het eerst in de geschiedenis van de uitreiking is dat een gehandicapte voetballer op de nominatielijst voorkomt. De Puskas- Award wordt op 27 februari uitgereikt tijdens het FIFA-gala in Parijs. De spectaculaire halve omhaal van Oleksy met krukken is ook echt heel erg bijzonder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportMarcin Oleksy eerste gehandicapte speler genomineerd voor de Puskas- Award